От х:

Днес в x:

9 °C

Десетки сигнали за паднали клони и дървета след бурния вятър

  На десетки сигнали за отстраняване на изпочупени големи клони на дървета са реагирали от тази сутрин досега служителите на „Екопрогрес“ в кварталите " Куба", "Орфей", "Бадема" и в централната градска част. Най-опасна е била ситуацията на ул. Родопи, където голямо дърво е паднало и е затворило пътя при бурята, който се изви снощи. Затова и разчистването е започнало от там.

  Навсякъде днес по града има повалени по-тежи клони, които се режат на място и прибират. Точно на завоя на улиците „Яне Сандански“ и „Даме Груев“, при един от силните пориви на вятъра се е пречупил частично клон на дърво, който виснал чак до земята на платното. Мястото е много опасно, защото е точно на завой, опитахме се да го отчупим, но не успяхме, затова колко можахме го изтласкахме от шосето, разказаха днес хората, които живият в къщите в близост. Те обаче са притеснени, че точно на същия завой, близко до парка, има опасно дърво, което е доста старо и високо, и виси над дворовете на няколко къщи . В клонака му им преплетени сухи клони, отчупени от бури преди. Те са заплетени, но постепенно при по-силен вятър падат и е възможно и да се стигне до инцидент, притеснени са местните. Подадени са няколко жалби до общината с искане за санитарна сеч на това дърво. Има и съставен преди година протокол, че това ще се случи, обясни Валя Спенджарова. Така и от поддържащата фирма обаче хора не са дошли.

  Шефът на „Екопрогрес“ Райко Лозев обясни, че за подобни случаи във фирмата идват ежеседмично по няколко папки с описи. Има протоколи от 2017 година за дървета, които трябва да бъдат почистени и чакат ред, коментира той. Но обеща, че лично ще се заеме със случая на „Яне Сандански“.

  haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Гр
   гражданин
   6 0
   15:00, 4 юли 2019
   На улица "Родопи" незнам как няма още трагичен случай, при толкова изсъхнали големи дървета. Няколко пъти са подавани сигнали до Общината, но нищо не се случва. Когато стане непоправимото, тогава ще се започне.
   Господин Беливанов, самосезирайте се!
  • 2
   Га
   Ганчо
   9 0
   15:53, 4 юли 2019
   Тези "зелени какси" на Екопрогрес са като сили за бързо реагиране.Щом директора им се хвали, че от 2017 година още има неизрязани дървета ..... Не знам как не е станала по-голяма беля при толкова сухи и опасни дървета из града...
   Аз по цял ден съм разнос из града и ако видя веднъж на месеца вишка някъде е голям късмет...
   И тези хрантутници безсрамни излизат и гордо заявяват, че били две години назад с резидбите ....

  Хороскоп за 28.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
  28 фев 2020
  Последни новини