От х:

Днес в x:

18 °C

Десетки сигнали за паднали клони и дървета след бурния вятър

  На десетки сигнали за отстраняване на изпочупени големи клони на дървета са реагирали от тази сутрин досега служителите на „Екопрогрес“ в кварталите " Куба", "Орфей", "Бадема" и в централната градска част. Най-опасна е била ситуацията на ул. Родопи, където голямо дърво е паднало и е затворило пътя при бурята, който се изви снощи. Затова и разчистването е започнало от там.

  Навсякъде днес по града има повалени по-тежи клони, които се режат на място и прибират. Точно на завоя на улиците „Яне Сандански“ и „Даме Груев“, при един от силните пориви на вятъра се е пречупил частично клон на дърво, който виснал чак до земята на платното. Мястото е много опасно, защото е точно на завой, опитахме се да го отчупим, но не успяхме, затова колко можахме го изтласкахме от шосето, разказаха днес хората, които живият в къщите в близост. Те обаче са притеснени, че точно на същия завой, близко до парка, има опасно дърво, което е доста старо и високо, и виси над дворовете на няколко къщи . В клонака му им преплетени сухи клони, отчупени от бури преди. Те са заплетени, но постепенно при по-силен вятър падат и е възможно и да се стигне до инцидент, притеснени са местните. Подадени са няколко жалби до общината с искане за санитарна сеч на това дърво. Има и съставен преди година протокол, че това ще се случи, обясни Валя Спенджарова. Така и от поддържащата фирма обаче хора не са дошли.

  Шефът на „Екопрогрес“ Райко Лозев обясни, че за подобни случаи във фирмата идват ежеседмично по няколко папки с описи. Има протоколи от 2017 година за дървета, които трябва да бъдат почистени и чакат ред, коментира той. Но обеща, че лично ще се заеме със случая на „Яне Сандански“.

  haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Гр
   гражданин
   6 0
   15:00, 4 юли 2019
   На улица "Родопи" незнам как няма още трагичен случай, при толкова изсъхнали големи дървета. Няколко пъти са подавани сигнали до Общината, но нищо не се случва. Когато стане непоправимото, тогава ще се започне.
   Господин Беливанов, самосезирайте се!
  • 2
   Га
   Ганчо
   9 0
   15:53, 4 юли 2019
   Тези "зелени какси" на Екопрогрес са като сили за бързо реагиране.Щом директора им се хвали, че от 2017 година още има неизрязани дървета ..... Не знам как не е станала по-голяма беля при толкова сухи и опасни дървета из града...
   Аз по цял ден съм разнос из града и ако видя веднъж на месеца вишка някъде е голям късмет...
   И тези хрантутници безсрамни излизат и гордо заявяват, че били две години назад с резидбите ....

  Хороскоп за 18.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
  18.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
  18.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
  18.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
  18.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
  18.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
  18.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  18.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
  18.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
  18.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
  18.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
  18.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
  18.09.2019
  Последни новини