От х:

Днес в x:

Маринов не изключва още арести на полицаи, търгували с дрога

Месец е работено по полиция, хванат да търгува с дрога. Това стана ясно от коментара на силовия министър Младен Маринов в парламента за вчерашната акция на Вътрешна сигурност. Сигналът е постъпил в СДВР.

"Работихме около месец след получаването на сигнала, така че максимално бързо беше задържан", похвали се вътрешният министър.

Тепърва ще се установява колко време полицаят е пласирал дрога. Сигналът идва от структурата, в която той работи, подчерта Маринов.

Първоначално са задържани двамата служители, но в последствие за единия се е оказало, че няма данни да е извършил престъпление.

В момента още текат процесуално-следствените действия. Не е изключено да се разшири кръгът на лицата, които ще бъдат задържани, предположи министър Маринов.

Това не е първият и няма да бъде последният такъв случай, изтъкна той. Вътрешният министър е доволен, че системата се обновява.

Според него лошото е, че в МВР влизат младежи 92-ри набор, които не са ходили в казарма и нямат базисни навици и дисциплина.

Вътрешният министър коментира и катастрофата, при която загина 52-годишна пешеходка в Български извор. 

По думите му шофьорът е рецидивист на пътя. Мъжът е имал 4 предишни нарушения за превишена скорост.

Водачът на МПС-то е правоспособен от 2014 година. За периода от тогава до момента има 15 констатирани нарушения, което означава, че контрол има, отчете министър Маринов. 4 от нарушенията му са за превишена скорост. Въпреки всичко виждате какви събития настъпват, констатира МВР шефът.

По мнението му в случая най-вероятно също се касае за движение с несъобразена скорост. Вътрешният министър припомни, че извършителят е намерен и задържан за 24 часа. Младен Маринов е разпоредил проверки във всички райони. Контролът е завишен три пъти през последните две години, увери той. Доказателство са приходите от глоби.

Припомняме, вчера стана ясно, че е арестуван полицай при акция за дрога. 

Впоследствие министъра на вътрешните работи Младен Маринов поясни, че задържаните полицаи са двама. 

Припомняме, на 23 януари 2019 г. бе проведена акция в същото 4-то РПУ, където бяха арестувани петима полицаи. Първоначалната версия на ареста бе полицаите изнудвали търговци, които работят в района в столичния квартал "Лозенец". Сред тях е и началникът на сектор "Икономическа полиция".

На 7 февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция "Национална полиция".

Заместник-началникът Теодор Тасев също е сменен с Делян Гешев. Гешев бе началник на Криминална полиция в полицейското управление. Сменен е и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини