От х:

Днес в x:

20 °C

Арестуваният бивш шеф на КАТ-София държал незаконни боеприпаси в село Крум

След акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, проведена под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, се извършват действия по разследването за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси от началник на сектор в РУ на МВР – Асеновград.

Днес, 12 май 2021 г., Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем   за това, че от месец февруари 2021 г. до 28 април 2021 г., в гр. Асеновград, обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – началник на сектор „Охранителна полиция“ към РУ – Асеновград, е превишил властта и правата си, като е нарушил разпоредбите на вътрешните правила за реда и условията за сключване на договори за дарения, получаване и управление на дарения в МВР, утвърдени със заповед на министъра на вътрешните работи и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ - Асеновград, без да има право на това, като общата стойност на даренията е около 10 500 лева – престъпление по чл. 282, ал. 2, пр. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Тенчо Тенев е арестуван е обвинен и за това, че в с. Крум, обл. Хасково, е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия без надлежно разрешение – 554 броя патрони от различен калибър – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Установено е, че обвиняемият е превишил властта си, като е избрал две фирми, които да оборудват сградата на РУ – Асеновград с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности и др. на ползвани автомобили от районното управление в града. Фактурите за тези дейности били издавани на община Асеновград, като Тенчо Тенев. подписвал част от тях от името на същата институция. Обвиняемият е избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати, не по установения ред, като не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания. 

Действията по разследването се извършват от екип от шестима следователи от Окръжен следствен отдел към ОП – Пловдив.

Обвиняемият Тенчо Тенев е бил задържан на 11 май 2021 г. в сградата на РУ – Асеновград.  Извършени са били процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания на девет адреса, иззета е търговска и счетоводна документация,  както и боеприпаси, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият Тенчо Тенев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. 

Разследването е в активна фаза и се извършват оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия.

Предвиденото от закона наказание за длъжностното престъпление, в което Тенчо Тенев е обвинен, е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото да заема определена държавна или обществена длъжност, а за престъплението, свързано с незаконно държане на боеприпаси, законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (29)

 • 1
  См
  смм-минков
  28 -4
  16:44, 12 май 2021
  Не е лош човек помагаше на всички,но когато си мислиш че си недосегаем тогава щраква капана,сещам се за един бизнесмен от д-град който преди време гризна дървото за фалшиви кинти, и той тогава се мислеше за недосегаем.
 • 2
  Хи
  Химената
  21 -8
  17:26, 12 май 2021
  Ако няма достатъчно места по затворите , ще освободим ! Няма да ги връщаме сега ГЕРБерите.
  • Ка
   Как ще освободите места
   7 -4
   21:49, 12 май 2021
   Единствения начин да освободите места по затворите е да ви дадат на вас-престъпниците ,натикани от ГЕРБ по затворите ,за кражби ,измами и далавери ,една амнистия ,както на 9-ти септември 1944-та ,да станете едни активни борци и да трепете и затривате ...
   И да си останете само една неграмотна и некадърна ,озверяла измет.
 • 3
  Ге
  ГЕРБ в Гроб
  24 -4
  18:12, 12 май 2021
  Работа, работа, работа...

  и видими резултати ;)
  • Те
   Тенчо приятел на Боко
   12 -2
   23:34, 12 май 2021
   Това селско момче, винаги е парадирал с познанства и пари, защото друго като всеки от ГЕРБ не може да предложи.Само врътки са им в кухите кратунки.
 • 4
  Лу
  лудия Макс
  32 -4
  18:22, 12 май 2021
  Не е лош колега, но е далавераджия. Малко поработих с него по онова време, когато бе млад катаджия в Хасково. Него в кръвта и в мозъка му е как да направи далавера . Даже селския му от Странско и също началник му в кат хасково лека му пръст по онова време не го понасяше. После стана геребер и се издигна чак в София. Само да знаете каква пищна сватба направи на щерка си на р. фантазия с водещ Рачков и пайнерски певачки. Тоя арест рано или късно щеше да се състои, защото където и да го пипнеш е в крачка и в грях. Такива като него са петно за всяка партия независимо как се казва а в случая е герб.
  • Пр
   Правилно Макс
   12 0
   23:32, 12 май 2021
   Тенев , не може да докаже 30 % от парите и имуществото си, дори да включи субсидиите от земеделието.
 • 5
  Az
  az sym
  24 0
  18:48, 12 май 2021
  пълен боклук е тоя
 • 6
  Ли
  Лицата на Герб
  28 -7
  19:05, 12 май 2021
  Динко Тенев Нереза зам кмета на Хасково на сватбата на брадчеда си Тенчо изяде 26 кебапчета ,18 кюфтета, 9 свински пържоли и накрая се уригна като прасе.
  • Първото уволнение в МВР е станало факт
   ......................... ................. в сряда следобед, часове след встъпването в длъжност на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.
   ....
   Освободен е бил административният секретар на МВР Бойко Славчев. Това е най-висшият държавен служител в министерството и се ползва от защитата на закона за администрацията.
   .......
   Служители от МВР пък са били изпратени в дома на шефа на инспектората на министерството Николай Гешев, за да му връчат заповед за уволнение. Гешев е в болнични.
   ....................
   Мишките в Агония :))
  • Скандалното е, че Бойко Славчев е главният
   свидетел по скандала Грейт Уол гейт за
   покупката на джипове от секретаря по
   антикорупция на президента Румен Радев
   Пламен Узунов докато е служебен вътрешен
   министър в първия кабинет, съставен от Радев
   С две думи , твоето корумпирано президентче замита следи от мега далавери .
   Иначе ,много ревете, че някой ви бил откраднал насраните гащи ,но щом е льотчика ...може.
  • Ди
   Динко Тенеф СУне дебело
   15 -2
   21:59, 12 май 2021
   Исках да влезна в рекордите на Гинес но Фидосова ме води с 31 кебапчета 19 пържоли 24 кюфтета 16 пасти наслада 2 торти гараш . Не мога да я бия !
 • 7
  Ко
  койчо
  18 -4
  19:58, 12 май 2021
  теньо теньо пълна мишка си не се наяде намери си майстора най после сержант си остана и засрами всички твои колеги срам и позор за системата си и марица неможе да те измии
 • 8
  В.
  В.Петков-СОД
  11 -13
  20:14, 12 май 2021
  Тенчо е пич и пак ще ги осъди защото където отиде си върши работата а на големите ушанки това не им харесва.Винаги е бил прям право куме в очи.Когато беше в Димитровград всички патрулки бяха оборудвани по образец. Когато слагахме от себе си за 5лв.бензин за да можем зимата да пускаме парното поради липсата на пари в МВР той си скъсваше задника да се моли на приятели да дарят бензин за патрулките защото му пукаше за служителите си.Пожелавам му здраве с другото той ще се справи.
  • Та
   Ташко Коцев
   14 -1
   21:56, 12 май 2021
   Тенчо е пич , далавераджия , натегач и службогонец.
   В името на своето израстване минава и мачка всичко пред себе си, със всякакви средства ,
   само и само,да е той !
   Долен човек !
  • Аб
   Абе Петков !!!
   6 -1
   23:28, 12 май 2021
   Абе Петков !!!
   Това, което ни казваш го знаем, но се касае до личностно разстройство на служителя от МВР. Принцип на тенчовците е "тези над мен ги ближи, тези под теб ги тъпчи".Да си чувал за изчезването на един катаджийски мотоциклет BMW, открит при другаря Тенев, точно по време на вашето съвместно служене в РПУ-Димитровград?
 • 9
  ще му обърне хастара :))
  • Ха
   хаха
   3 -5
   22:41, 12 май 2021
   за два месеца служебен кабинет няма дори да успее да научи името на секретарката и чистачката му името и.
  • За шеф на кабинета на министъра е назначена
   Елена Павлова Фичерова - Караиванова,
   кандидат-депутатка от партията на Васил
   Божков и основателка на партията му
   "Българско лято".
   Дамата е в Изпълнителния съвет на "Българско
   лято", сочат документите. В същото време се е
   явила под номер 9 в листата на Българско
   национално обединение в 23 МИР - София.
   Водач там е бил самият Васил Божков.
   Е, започнаха да лъскат от втория ден .
 • 10
  Са
  Само питам
  3 -10
  20:58, 12 май 2021
  Някой знае ли как се лекуват мобилните камери в па... Виж коментара
  • Зн
   Знам
   11 -2
   21:36, 12 май 2021
   Лекуват се много просто .Нужно е едно ,единствено нещо ,да караш бавно . На олигофрени ,като теб ,по-просто няма как да се обясни.
  • Ра
   радан
   2 0
   22:44, 12 май 2021
   Ако имаш модерен телефон - казва "waze!"
 • 11
  Са
  Само питам
  1 -4
  21:24, 12 май 2021
  Ти който си маркирал минус,нали знаеш какво ти пожелавам.Хахахахахахахахх
 • 12
  До
  До знам
  4 -4
  21:46, 12 май 2021
  Абе пич,те се крият като мишки по храстите.За какво бавно каране ми говориш.Скоро очаквайте платформа "Къде са камерите в Хасково',която ще бъде много актуална и лесна за достъп.Да спрем тези гяури да ни ебават.
  • Лу
   лудия готвач
   4 0
   22:54, 12 май 2021
   Тея платформа е нищо и затова потребителите и докато карат и я гледат и се мъчат да снимат и правят бели и и катастрофи!!!! Най удачно е срещу триногата е WAZE на телефона и работи в реално време .В цяла европа я ползват и ти дава информация в реално време абсолютно за всичко на пътя.
 • 13
  Лу
  лудия Макс
  7 0
  22:14, 12 май 2021
  Понеже гледам как тука се пишат глупости за герб и тнт. Тенчо е човек,- които са на власт е с тях! Един пример от неговите дежурства, а времето е от тройната коалиция.
  Та младия лейтенант Тенчо Тенев спира по време на нощно дежурство стара жигула с пиян дебел цига@нин и си иска рушвета за да го пусне. Водача явно всички пари си е изял и изпил и няма как да плати. Тогава Тенчо се смилява и му казва за да отчете дрегера по малко, да бяга за време - за 15 минути, близкия хълм до върха и ако се върне навреме дрегера ще отчете в рамките на допустимото, ако закъснее директно му се пише акта. Водача е покрил норматива въпреки излишните килограми , въпреки тръните и храстите които не се виждат в тъмното. Обаче като се е върнал и е повръща изяденото и изпитото направо върху катаджийската кола от зор и саклет. И Тенчо с колегата си в чуди се видяли как да се почисти повърнята и го е пуснал по живо здраво като го е предупредил да внимава ако го види втори път няма да му се размине. Цяла вечер се е чистила колата .
  И сега след повече от двайсет години се чудя ако беше починал водача каква официална версия щеше да има.
 • 14
  Тр
  Тролчтетата
  1 0
  08:20, 13 май 2021
  Къде са??? Или ибте си отидоха заедно с гробарите . Това е само началото. Всички мишки ще бъдат издирени и вкарани в мишкарника.
 • 15
  Цц
  Ццц
  0 0
  19:27, 14 май 2021
  Спрял е да дава нагоре, виждайки че ГЕРБ пада...но е подранил..

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини