От х:

Днес в x:

Решетки за убиеца от Свирачи

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови днес хасковският окръжен съд за 49-годишния Ангел Димитров от Ивайловградското село Свирачи. Той бе арестуван в края на миналата седмица за убийството на 33-годишния Станимир Бориславов.

Инцидентът станал по време на разпивка в дома на Ангел. Жертвата му била на гости, заедно с още двама мъже. Компанията си носела и пиенето. При възникналия по време на запоя скандал Ангел стрелял в Станимир с газов пистолет "Волтрон", в чието дуло със силикон били залепени сачми. Една от тях пронизала сърцето на младия мъж, който починал на път за болницата.

Ангел Димитров е бивш милиционер. През 80-те години той е убил брат си, капитан от милицията, за което получил 18-годишна присъда. Бил освободен предсрочно от затвора за примерно поведение. В досието си обаче има и няколко други осъждания.

Богатото съдебно досие на Ангел Димитров бе един от аргументите на прокуратурата да поиска най-тежката мярка заенотклонение - "задържане под стража".

На искането се портивопостави адвокат Добри Рангелов,, който посочи, че клиентът му сам се е предал на МВР, а след това по свое желание е признал вината си пред съдия.




Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини