От х:

Днес в x:

Европейска мобилност – трамплин към бъдещето

На 13.06.2019 г. между Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ – гр. Хасково и Центъра за развитие на човешките ресурси бе подписан договор във връзка с изпълнение на проект с рег. № 2019-1-BG01-KA102-061773 по Програма „Еразъм+“, сектор „Професионално образование и обучение“ – „ЕВРОПЕЙСКА МОБИЛНОСТ – ТРАМПЛИН КЪМ БЪДЕЩЕТО“.

Проектът има за цел повишаване на институционалния капацитет на гимназията чрез повишаване на качеството и ефективността при овладяване на професионалните знания и умения, формиране на ключови компетентности на възпитаниците ни и повишаване капацитета на преподавателския състав.

Бенефициенти на европейската мобилност ще са обучаеми от специалностите Системно програмиране, Строителство и архитектура и Мебелно производство.

Учениците ще преминат 3-седмичен стаж в реална работна среда съответно в Портсмут, Великобритания и в Берлин, Германия. Обучаемите ще придобият ключови компетентности и ще надградят професионалните си знания и умения по специалността.

Проектът предвижда обучения и за педагогически специалисти от училището. Те ще усвоят иновативни методи за преподаване и оценяване чрез професионални визити в рамките на едноседмична мобилност в Берлин, Германия.

Реализацията на европейската мобилност ще доведе до повишаване на качеството на професионалната подготовка и подобряване на пригодността за заетост на младите специалисти.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини