От х:

Днес в x:

„Остава“ на троен бис затвори първата вечер на „Театър, обичам те!“

    Група „Остава“ затвори първата вечер на театралния фестивал в Хасково „Театър, обичам те!“ след неколкократен бис. Любимците на публиката, с китариста Георги Георгиев-Жоро в състава си, който е и автор на музиката на някои от постановките на театър „Иван Димов“, изсвириха някои от най-популярните парчета на сцената. Макар и под дъжда обаче, публиката не ги пусна да си тръгнат и след това. Като комплимент към феновете си последните няколко парчета Жоро и вокалът Свилен Ноев изпълниха на стълбите пред театъра, заобиколени от феновете. Моментът беше много истински и топъл, и удоволствието стопи фона на мрачното и мокро време.

    „Остава“ направиха последните акорди на първата вечер на 14-то издание на фестивала. А преди тях свириха момчетата от Acoustic Corporation, които са за първи път в Хасково, но определено оставиха трайни впечатления в местната публика.

    Групите са част от съпътстващата театралния фестивал музикална програма .

    Стартът на „Театър, обичам те!“ тази година бе даден привечер с флашмоб на танцьорите от клуб за латино танци „Есрея“ и изпълненията на Double M.

    В театъра са подредени две  изложби-на театрални костюми и на плакати от цял свят „Шекспир и сцената“, по проект на Националния дворец на културата, театър „Азарян“ и ХГ “Петко Чурчулиев“-Димитровград.

    След приятната изненада навън при откриването, директорът на театъра Стелиян Николов покани публиката на първото представление в седмичната програма на фестивала- „Дебелянов и ангелите“ на Драматичен театър-Пловдив. За него отзивите от Хасково са повече от екзалтирани. „Представление, които дава вярата, че българският театър е на висока класа“, „40 минути след това, което гледах, не можах дъх да си поема от вълнение“, бяха само част от коментарите на зрителите на излизане от залата.

    Тази вечер „Театър, обичам те!“ продължава с мюзикъла АВЕНЮ Q на Столичен куклен театър и концерт на Plastic Bo и Rock'n'Roll Train – AC/DC Tribute.

    Красимира Славова


     


     



     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      To
      Tono
      13 -1
      14:12, 11 юни 2019
      Поредно БЛАГОДАРЯ!!! ... Към организаторите на фестивала! Към спонсорите ..
    • 2
      To
      Tono
      9 -1
      14:23, 11 юни 2019
      Един съвет .. Преподавателите по предмета български език и литература от училищата в гр. Хасково, претендиращи да са "елитни", да заведат учениците си на постановката "Дебелянов и ангелите". Поне тези в 10 и 11 клас!
    • 3
      Ко
      Компакт
      13 -1
      15:36, 11 юни 2019
      Поздравления за организирането на фестивала и музикалните прояви най после нещо да се случи в запустяло Хасково .
    Последни новини