От х:

Днес в x:

Иванчева и Петрова не могат да гласуват: Личните им карти тръгнали от Сливенския затвор, МВР не знае къде са

Десислава Иванчева и Биляна Петрова не могат да гласуват на вота на 26 май, личните им документи все още не са им върнати от Сливенския затвор. 

Страхът им е толкова голям, че погазват закон след закон, само и само да ни подлагат на репресии. Явно ние сме най-големият страх на статуквото на тези избори”, коментира временно отстраненият кмет на столичния „Младост” Десислава Иванчева, която бе издигната за независим кандидат за евродепутат от инициативен комитет "Непослушните". 

„По закон личните ни карти трябваше да ни бъдат върнати при напускане на ареста на 8 май 2019 г. Да, ама не. Държат ги незаконно в нарушение на чл. 4, ал. 4 и чл. 74, ал. 3 от Закона за българските лични документи”, обяснява Биляна Петрова.  

Двете писали писма до Сливенския затвор, за да си получат документите. Според отговора, изпратен още на 9 май, но получен едва сега, документите им са отпътували нанякъде, но неясно накъде. 

„От Сливен са ги пратили до Столична дирекция на МВР, Дирекция "Български документи за самоличност" (по народному "паспортни служби"), и можем си ги вземем "при поискване" и след разрешение на съда да напуснем дома, разказва Петрова. 

„Но никой от МВР не знае в коя паспортна служба (в София са 10 броя) се намират личните ни карти. Опитвах се да ги издиря, звънях по ред на телефоните на МВР - греда: или не знаят къде са, или не дават справки по телефона, или никой не вдига”.

Предвид ситуацията двете дори намериха сили да се шегуват и споделиха, че може би трябва да намерят врачка, която да „види”, в кой офис на МВР са личните им карти, защото в самото министерство казват, че не знаят.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини