От х:

Днес в x:

22 °C

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излизат от затвора

Апелативният специализиран наказателен съд пусна под домашен ареста осъдените за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Според магистратите няма риск те да се укрият или да извършат ново престъпление. 

Според съда няма и никога не е имало нито една обективна причина, заради която да се твърди, че има опасност двете да се укрият. Рискът да извършат престъпление е силно занижени, казват в мотивите си съдиите.

Задържането им не е пропорционално на здравословното състояние на Десислава Иванчева и на семейното на Биляна Петрова, посочи съдът.

Преди произнасянето на присъдата прокурор Тихомир Стоев настоя вторинстанционният съд да не променя мярката на Иванчева и Петрова, които бяха задържани в съдебната зала на 15 април, след като получиха присъди от 20 и 15 години затвор. 

Същественият въпрос е дали Иванчева има възможност да се укрие. Тя в момента е най-разпознаваемата личност - Иванчева е толкова разпознаваема, колкото е Делян Пеевски, обяви в пледоарията си новият адвокат на бившия кмет на Младост Десислава Иванчева - Николай Хаджигенов. Едва ли е проблем МВР, което разполага с бюджет от над милиард лева, да опази две 40-килограмови жени, заяви още защитникът. Неговата колежка Генчева, подчерта че по време на 4 месечния си домашен арест преди произнасянето на присъдата от 20 г. затвор, Иванчева е била проверявана по два-три пъти на ден в дома си. 

За нас домашният арест беше лукс, много ценен. Не сме си и помислили да го нарушаваме, заяви Иванчева в съдебната зала. Тя подчерта, че на 21 и 22 май й предстои операция, която не само не пречи на ин витро процедурите, но и ще й позволи да има дете. Бих помолила за вашето снизхождение да промените мярката ми задържане под стража, каза Десислава Иванчева пред съда. 

В решението си за задържането ни под стража специализираният съд говори за "евентуално укриване", но това е като Настрадин ходжа, който бие детето си преди да счупи стомната, каза пък Биляна Петрова. Тя призова съдът да промени задържането й под стража с домашен арест и с доводите, че в Сливенския затвор няма възможност да подготвя личната си защита, а дъщеря й има нужда от нея в най-важната година от живота й. Предстоят й матури, абитуриентски бал, университет, обясни Биляна Петрова. Тя също подчерта, че проверките на униформените са били ежедневни в дома й: Не смеех да вляза в банята преди 22 часа, да не би да не чуя звънеца, призна Петрова.

Специализираният наказтелен съд пропуска, че Иванчева и Петрова са със запорирано имущество, те няма как да се укрият, заяви и Емануил Йорданов, защитник на Петрова. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
17 окт 2019
Последни новини