От х:

Днес в x:

Спортистите на Хасково показаха уменията си за Деня на българския спорт

    Състезателите от спортните клубове в Хасково се събраха следобед в зала „Дружба“, за да демонстрират качествата си. Проявата, която е организирана по идея на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-инфармационния център по наркотични вещества, е посветена на 17-ти май-Ден на българския спорт.

    Спортистите трябваше да се включат в програмата, първоначално замислена да е на откритата сцена на площада с шествие по централните улици на града. Заради обилния дъжд обаче, който заваля, почетната обиколка отпадна и мястото на демонстрациите беше преместено.

    Идеята на организаторите чрез тази проява е да се привлече вниманието на младите хора към участие в спортни дейности, като превенция за здравословен начин на живот и алтернатива са осмисляне на свободното време.

    Денят на българския спорт се празнува се от 2005 г. Той е професионален празник на работещите в сферата на спорта. На 17 май 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Тяхната мисия е да положат основите на спорта в страната ни след Освобождението.

    Шарл Шампо и Луи Айер внасят футболни топки и различни уреди за гимнастика в България. Те основават и емблематичната гимнастическа организация "Юнак".

    Haskovo.net
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини