От х:

Днес в x:

Пешеходци пресичат на забранено заради липсващо ограждение, сигнализира гражданка

Изображение 1 от 5

    Пешеходци ежедневно пресичат на забранено заради липсващо ограждение, сигнализира читателка на Haskovo.net.

    Хасковлийката многократно става свидетел на нарушения по булевард "Съединение" в областния град, на метри от кръстовището с булевард "България" до Зеленчуковия пазар. По думите й причина за това е липсващо ограждение пред гараж, който от години не се използва по предназначение.

    Въпреки че на не повече от 10 метра има зебра, регулирана със светофар, много пешеходци минават рисковано край колите на забранено, заяви хасковлийката.

    На няколко метра по-нагоре имаше още една пешеходна пътека, която преди няколко месеца беше премахната, а на тротоара бяха монтирани ограждения, за да ограничат преминаването на пешеходци.

    От община Хасково заявиха, че мястото, на което липсва ограждение, е вход към гараж на частен имот и категорично той не може да бъде затворен. От администрацията уточниха, че в случая гражданите трябва да проявяват самосъзнание, за да не преминават рисковано по булеварда.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ми
      Милен
      32 -2
      13:00, 10 май 2019
      Пресичат на забранено щото са слаби във главите без никва култура аборигени... То не е само там, а във целия град...
    • 2
      По
      потърпевш
      12 -6
      15:48, 10 май 2019
      Вчера ми се наложи с бебешка количка да се движа по ул.Оборище и беше кошмар.Тротоарите едно,че са разбити,второ са заети от паркирали коли.По улицата отделно имаше доста спрени коли.Направо на късмет никой не блъсна мен и бебето.
      Къде са общинска полиция и КАТ?Кога общината ще приведе в ред тротоарите?Нали искате деца,как да ги гледаме,като дори по улиците няма условия,да не говорим за надбавки и други удобства?!?
    • 3
      Сл
      Сланинко
      5 -12
      16:13, 10 май 2019
      ПОТЕРПЕВШИЙ къде предлагаш да са колите - във мазе... Виж коментара
      • Ив
        Иван
        11 -3
        17:08, 10 май 2019
        като си купуваш кола си правиш сметката ... ако няма къде да паркираш - плащаш за синя зона, плащаш паркинг, паркираш по далеч ... Не честно да паркираш на тротоара и да блъснат човек защото му се налага да ходи по улицата , защото на теб не ти се ходи малко пеш или не ти се плаща за паркинг.
    • 4
      Ев
      Европейци в повече
      8 -2
      17:52, 10 май 2019
      Ясно се вижда, че не е липсващо заграждение, а изход от двор с гараж. Едва ли някой ще е щастлив, ако заради не много умни две "гражданки" му затворят изхода. Защо сайтът се вързва на такива шмекери, не е ясно.
      • Ма
        МАНГО
        1 -1
        23:29, 10 май 2019
        Бая високопроходима кола трябва да ползва този гараж. Денивелацията е толкова голяма, че едва ли масова кола може да паркира. От километри се вижда, че тази врата не се ползва за гараж.
      • Не
        не пиши глупости
        3 -1
        08:26, 11 май 2019
        какъв гараж бе , просто има вход за някакъв смотаняшки магазин и оня си е махнал заграждението. Сега глоба и на тази дебелогъза пешеходка и на търговеца дето заради него е махната мантинелата. Хайде нали глобиха шофьор по видео клип сега да глобят и тази мързелива селянка по снимката. Аман от неграмотни и нагли пешеходци.
    • 5
      Еж
      ежко
      3 0
      21:04, 10 май 2019
      Откакто телефоните станаха умни, то собствениците на тези устройства станаха по-малко умни!
      Интернет пространството е пълно с подобни простотии. Като е толкова будна хасковлийката, не да снима видео с телефона, а да иди да направи забележка на пешеходката, понеже контролиращите органи ги няма.
      А това дали е гараж или не оградата се слага по план. А този дето пресича си носи отговорност!

      И аз да попитам къде е общината - конкретно правят се ремонти на тротоари по новия план, строят се жилищни обекти и се премахват пътни знаци. След това не се възстановяват и града ни заприлича на село принципа на дясностоящия на кръстовище.
    • 6
      Хр
      храбрият войник ШВЕЙК
      2 -2
      21:15, 10 май 2019
      ИВАНЧО изненадан съм от коментара ти Едва ли този който е решил да купи кола си прави сметката къде ще я паркираВ града все още никоъ не е придобил право да си купи парко място на улицата Ули ците са обществени и всеки има право да паркира стига да няма забранителен знак или друга постановка на Закона или на ОбщинатаВ Града колите са повече от жителите Пеш вървят пенсионерите защото нямат пари за кола и повечето Зигани по същата причина
    Последни новини