От х:

Днес в x:

22 °C

Водопроводът в северна зона на Хасково е вече с акт 16

ДНСК е издала Акт 16 за водопровода в Северна зона на Хасково, съобщиха от общината.

Предстои окончателно разплащане на участниците в строителния процес, след което цялата документация по изпълнението на обекта ще бъде изпратена към Асоциацията по ВиК към Областна администрация за предаване на съоръжението на експлоатационното дружество, което е ВиК – Хасково.

Досега за експлоатация са предадени 4-те кладенеца в Северна зона.

Очаква се заповед за приемателна комисия от ДНСК- София за водопровода на ул.„Бачо Киро“.

Приет от Басейнова дирекция е кладенецът в зона Узунджово, предстои учредяването на санитарно- охранителна зона от Басейнова дирекция. Следва въвеждане на обекта в експлоатация от ДНСК.

Трите кладенеца в Източна зона също се очаква да бъдат приети от Басейнова дирекиця.

Всеки месец до 10-то число община Хасково подава информация към МРРБ за изпълнените дейности по обектите за допълнителното аварийно водоснабдяване на областния град, коментираха от местната администрация.

За съоръженията - 8 кладенеца за питейна вода и два допълнителни водопровода правителството отпусна близо 2 млн. лева, след като бяха засечени високи количества уран в питейната вода.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ко
  Котето
  14 -3
  11:37, 10 май 2019
  И какво от това? Още си тече уран от чешмата! Две години нищо.
 • 2
  89
  898-09
  6 -3
  20:00, 10 май 2019
  Хасковските прасета и пуешки главички
  се готвят за Предизборно къпане
  .....
  • 76
   76859870
   10 -1
   20:10, 10 май 2019
   Очаква се Гробарките Марийка Габриел и Ева Минетел
   да яхнат Предизборно тръбовопровода
   като Марийка Ивачовия :)))
  • 98
   980
   9 -1
   20:39, 10 май 2019
   До 76859870
   ...
   И Делян Суджука ще удари едни джуки на тръпоровода :))
 • 3
  Ко
  Коки
  7 0
  22:42, 10 май 2019
  Къде са двата милиона..?
  • 87
   8709
   7 -2
   23:29, 10 май 2019
   Искам само да отбележа
   че Кладенците в Америка са 4 пъти по евтини от кладенците в Мутристана :))
   Ето цените в Америка
   https://www.homeadvisor.com/cost/landscape/drill-a-well/
   .....
   Демек 1 вододаен кладенец излиза 25 000 лева
   .....
   А в Мутристана по материали от Хасково нет , 1 кладенец е 100 000 лева :)))
   ....

   "Общо осем са дублиращите кладенци, които трябва да бъдат изградени в областния град за справяне на проблема с питейната вода със завишени нива на уран. Вече две години водата от чешмите в Хасково е забранена за пиене и готвене. За три от четирите кладенци, по които се работи, се очаква оборудване, работата по единият в Източна зона е стопирана заради понижените температури. Средствата за новите кладенци -около 1, 9 млн.лв.лева  бяха отпуснати от Министерски съвет през  МРРБ.
   ...
   Общо за 8-те кладенеца ще бъдат платени около 800 хил. лева.
   ...
   Останалата  сума е за изграждането на двата водопроводни участъка, дублиращи съществуващите. Това се наложи, за да се заменят старите  етернитови съоръжения, освен това  единият от водопроводите е в зона на свлачище и минава  през частни имоти."
   ....
   Слава на Боци , Доган Аллах, и техните уфце

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини