От х:

Днес в x:

17 °C

Водопроводът в северна зона на Хасково е вече с акт 16

ДНСК е издала Акт 16 за водопровода в Северна зона на Хасково, съобщиха от общината.

Предстои окончателно разплащане на участниците в строителния процес, след което цялата документация по изпълнението на обекта ще бъде изпратена към Асоциацията по ВиК към Областна администрация за предаване на съоръжението на експлоатационното дружество, което е ВиК – Хасково.

Досега за експлоатация са предадени 4-те кладенеца в Северна зона.

Очаква се заповед за приемателна комисия от ДНСК- София за водопровода на ул.„Бачо Киро“.

Приет от Басейнова дирекция е кладенецът в зона Узунджово, предстои учредяването на санитарно- охранителна зона от Басейнова дирекция. Следва въвеждане на обекта в експлоатация от ДНСК.

Трите кладенеца в Източна зона също се очаква да бъдат приети от Басейнова дирекиця.

Всеки месец до 10-то число община Хасково подава информация към МРРБ за изпълнените дейности по обектите за допълнителното аварийно водоснабдяване на областния град, коментираха от местната администрация.

За съоръженията - 8 кладенеца за питейна вода и два допълнителни водопровода правителството отпусна близо 2 млн. лева, след като бяха засечени високи количества уран в питейната вода.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ко
  Котето
  14 -3
  11:37, 10 май 2019
  И какво от това? Още си тече уран от чешмата! Две години нищо.
 • 2
  89
  898-09
  6 -3
  20:00, 10 май 2019
  Хасковските прасета и пуешки главички
  се готвят за Предизборно къпане
  .....
  • 76
   76859870
   10 -1
   20:10, 10 май 2019
   Очаква се Гробарките Марийка Габриел и Ева Минетел
   да яхнат Предизборно тръбовопровода
   като Марийка Ивачовия :)))
  • 98
   980
   9 -1
   20:39, 10 май 2019
   До 76859870
   ...
   И Делян Суджука ще удари едни джуки на тръпоровода :))
 • 3
  Ко
  Коки
  7 0
  22:42, 10 май 2019
  Къде са двата милиона..?
  • 87
   8709
   7 -2
   23:29, 10 май 2019
   Искам само да отбележа
   че Кладенците в Америка са 4 пъти по евтини от кладенците в Мутристана :))
   Ето цените в Америка
   https://www.homeadvisor.com/cost/landscape/drill-a-well/
   .....
   Демек 1 вододаен кладенец излиза 25 000 лева
   .....
   А в Мутристана по материали от Хасково нет , 1 кладенец е 100 000 лева :)))
   ....

   "Общо осем са дублиращите кладенци, които трябва да бъдат изградени в областния град за справяне на проблема с питейната вода със завишени нива на уран. Вече две години водата от чешмите в Хасково е забранена за пиене и готвене. За три от четирите кладенци, по които се работи, се очаква оборудване, работата по единият в Източна зона е стопирана заради понижените температури. Средствата за новите кладенци -около 1, 9 млн.лв.лева  бяха отпуснати от Министерски съвет през  МРРБ.
   ...
   Общо за 8-те кладенеца ще бъдат платени около 800 хил. лева.
   ...
   Останалата  сума е за изграждането на двата водопроводни участъка, дублиращи съществуващите. Това се наложи, за да се заменят старите  етернитови съоръжения, освен това  единият от водопроводите е в зона на свлачище и минава  през частни имоти."
   ....
   Слава на Боци , Доган Аллах, и техните уфце

Хороскоп за 20.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Следвайте намеренията си, независимо, че ще се намерят хора около вас, които да ви пречат. Отнесете се с уважение към нуждата на близък човек и му помогнете. Наред с всичко друго не пренебрегвайте и собствените си нужди. Отделяйки време и за духовни занимания ще привлечете на своя страна щастието, богатството и успеха.
20 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще отхвърли всяка намеса в личните ви дела. Приятна новина ще ви мотивира да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори и да мислите, че сте прави. Нуждата от оздравителни процедури ще ви изправи пред дилема, но предимството трябва да е в полза на здравето ви.
20 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Част от вас ще прекарат този ден на път. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Разбирате се добре с човек, с когото се познавате отскоро. Възможно е да промените поведението си относно въпрос, които досега сте считали да сигурен. Радвате се на нова покупка, която отдавна обмисляте да направите.
20 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден със сигурност ще е наситен с много нови впечатления за вас и с доста неща, които ще ви накарат да се замислите. Учете се от всичко и споделяйте възторга си с хора, на които държите. Очакват ви хармонични отношения с вашия сърдечен партньор. Имате възможност да прекарате желаното време заедно.
20 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще насочите предпочитанията си към занимания на открито, очаквайки те да ви разведрят и откъснат от напрегнатите ви мисли. Приятели ще ви поканят на среща, което идва точно навреме. Решаването на личен проблем не търпи отлагане, колкото по-скоро го направите, толкова по-добре за всички около вас.
20 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете ведрото си настроение. Не допускайте недоразуменията в семейството да помрачат деня ви. Ще откриете интересни предизвикателства, заради които си струва да сте в кондиция. Бъдете предпазливи при даването на съвети. Несъзнателно може да подведете, за което да съжалявате в последствие.
20 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Близките ще ви натоварват с проблемите си и ще настояват за повече от вниманието и средствата ви. Забравете за притесненията си свързани с проект, по който работите. Деловият ви нюх ще ви помогне да избегнете усложненията. Финансовият резултат ще надмине очакванията ви и ще имате повод да празнувате. Всичко ще бъде наред.
20 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
20 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Увеличение на разходите ви очаква днес. Предстои ви взимането на важно решение, което е най-добре да обсъдите с партньора си. Обмислете много добре всяко свое действие. От това зависи позицията ви за в бъдеще. Склонността ви да правите компромиси е решаваща за отношенията ви със сърдечния партньор.
20 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще отделят време за дома и близките си, осъзнавайки, че заетостта им ги лишава от общуване с тях. Настроението ви ще се повиши и от добра новина, свързана с децата или друг близък ви човек. Ако имате претенции за по-високо заплащане се подгответе за среща с шефа, информираността ви ще е от полза.
20 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Като любители на разнообразието и екстремизма не ви съветвам днес да си останете вкъщи. Много по-добре бихте се почувствали практикувайки любимия си спорт или ако изберете каквато и да е форма на движение. Ще ви се наложи да сте инициатори.
20 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Възползвайте се от благоприятните възможности за действие, които ще ви доближат до целите ви. Не бъдете прекалено непостоянни в личните си взаимоотношения, това може да отблъсне партньора ви. Бъдете внимателни, особено, ако държите на връзката си. Пазете тайните си. Снабдяването ви с повече средства ще ви позволи да отделите повече на духовността си.
20 окт 2019
Последни новини