От х:

Днес в x:

Стрийм услугите вече генерират почти половината от дохода на цялата музикална индустрия

През последните няколко години стриймингът стана основна движеща сила в музикалната индустрия на САЩ. Миналата есен делът на стрийм музиката в САЩ достигна 75% от общия доход на цялата музикална индустрия на страната.

Ако погледнем глобалния пазар, делът на дохода от музикалните стрийм услуги непрекъснато расте, но все още не е достигнал нивата на САЩ. Според отчета 2019 IFPI Global Music Report, доходите от стрийм услугите за 2018 година е нараснал с 34% и сега е на ниво 47% от доходите от продажбите на музика в целия свят. Тоест, ако обединим доходите от стрийм услугите (абонаменти и безплатни с реклами), то техният дял в световната музикална индустрия е 47% – тоест, почти половината от целия музикален пазар.

Броят абонати за стрийм музика към края на миналата година е достигнал 255 милиона. Те са генерирали 37% от целия доход на музикалната индустрия. Още 10% от дохода идва от рекламите, вградени в поточното предаване на музиката.

Общият доход на музикалната индустрия за 2018 година е достигнал $19,1 милиарда. Това е с $1,8 милиарда повече (9,7%) в сравнение с предишната година.

През изминалата година доходите от продажба на музика са нараснали почти с 10%. При това доходът генериран от стрийм услугите не може да компенсира спада на продажбите на физически носители на информация (спад от 10,1%) и от музиката за сваляне (спад от 21,2%).

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини