От х:

Днес в x:

Max стартира в България на 21 май с двойно повече съдържание

Max - подобрената стрийминг услуга на Warner Bros. Discovery (WBD) - ще има своя старт в няколко европейски държави на 21 май, а сред тези държави е и България.

Стрийминг услугата обединява в себе си съдържание от добре познатата у нас HBO Max, развлеченията от реалния живот, които Discovery предлага, както и всички спортни състезания от абонаментната услуга Eurosport.
Целта на новата подобрена стрийминг платформа е да бъде място за „цялостно зрителско изживяване“ за всички членове на едно семейство - от премиерни телевизионни предавания, през добре познати филми, спортове и водещо телевизионно съдържание в избрани държави.

„Ненадминатото съдържание, което предлагаме в Max - от „Домът на дракона“ до Олимпийските игри в Париж през 2024 г. и още много други - означава, че независимо от настроението или повода, в Max има по нещо за всеки и по всяко време“, посочва Джей Би Перет, президент и главен изпълнителен директор на Global Streaming & Games в Warner Bros. Discovery.


Джей Би Перет, президент и главен изпълнителен директор на Global Streaming & Games в Warner Bros. Discovery Снимка: Max

На 21 май услугата ще стане достъпна в Централна и Източна Европа, Северна Европа и Иберийския полуостров. По-късно през юни, Max ще се появи и в Полша, Нидерландия, Франция и Белгия.

Max ще бъде достъпна в общо 25 държави в Европа и общо 65 държави и територии по света. Стартът на услугата в САЩ беше през май 2023 г.

„Изключително съм развълнуван, че Max ще дойде в България и на още десет пазара в Централна и Източна Европа, тъй като това е следващата глава от дългогодишното наследство в нашия регион“, казва пък Джейми Кук, генерален мениджър за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Турция в Warner Bros. Discovery.

„В Max ще предоставим най-завладяващите световни хитове, ще продължим да бъдем мястото, където да гледате местни документални филми и сериали, носители на награди, като Аполония, Аполония, Пианофорте, SPY/Master и Диджей Вика, и ще се наслаждаваме на нови вълнуващи истории като Домът на дракона, Kiss the Future и предстоящия ни босненско-датски документален филм Небето над Зеница“, допълва той.

Джейми Кук, генерален мениджър за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Турция в Warner Bros. Discovery   Снимка: Max

Какво ни очаква

Както посочват ръководните лица в компанията, появата на Max в Европа идва тъкмо навреме за втория сезон на „Домът на дракона“ - фентъзи сериала, базиран на творчеството на Джордж Р. Р. Мартин. Неговата премиера е на 17 юни.

В официалното прессъобщение се посочва, че Max ще има „с повече от два пъти по-голямо съдържание“ от това, което към този момент е налично в HBO Max.

За любителите на спорта е важно, че Max това лято ще е единственото място, където на живо ще може да бъде гледан всеки момент от Олимпийските игри „Париж 2024“. Мащабното спортно събитие ще бъде включено във всички абонаментни планове.

По отношение на филмите, налице са предложенията на Warner Bros. - хитове от ранга на „Барби“, „Аквамен и Изгубеното кралство“ и „Уонка“, както и модерни класики - поредицата за Хари Потър, „Падингтън“, всички филми от „Матрицата“, „Жокера“, „Властелинът на пръстените“, „Черният рицар“.

Налице отново ще са оригинални сериали на HBO като „Белият лотос“, „Последните оцелели“, „Еуфория“, „Истински детектив: Тъмната страна“, „Режимът“, предстоящите „Съпричастният“ с Робърт Дауни-младши и комедията „Франчайз“.

Задават се още оригинални сериали като „Пингвинът“ с Колин Фарел, спиноф на филма „Батман“ с Робърт Патинсън; „Добре дошли в Дери“ по романа „То“ на Стивън Кинг; полския политически шпионски трилър „Източна порта“.

За почитателите на риалити форматите са поредици като „90 дни до сватбата“, „Треска за злато“ и Fixer Upper от каталога на Discovery, както и предавания за хранене, дом, истински престъпления и документални филми, идващи от Eurosport, Discovery, TLC, Food Network, HGTV, ID и много други.

Ако потребителите изберат план с опцията за допълнително заплащане „Спорт“ ще имат достъп до голям брой международни и европейски спортове. Тук влизат всички турнири от Големия шлем по тенис, трите Големи колоездачни обиколки, 24 часа на Льо Ман и всички големи състезания за Световната купа и Световното първенство по зимни спортове (с уговорката, че правата за различните спортове варират в различните държави).

Какви ще бъдат плановете

Все още не е ясно колко ще струват абонаментните планове за Max в България, като това се очаква да бъде обявено в идните седмици. Ясно е, че плановете са два - „Стандартен“ и „Премиум“, плюс едно възможно допълнение - „Спорт“.

При „Стандартен план“ потребителите ще могат да стриймват на до 2 устройства едновременно във Full HD резолюция и ще имат право на до 30 изтегляния на наличното съдържание за гледане офлайн. Този план включва всичко от „Париж 2024“.

Т.нар. „Премиум план“ обещава „най-доброто потребителско изживяване“ - стриймване на до 4 устройства едновременно във Full HD или 4K резолюция и със звук Dolby Atmos според наличността. Изтеглянията за офлайн гледане при него ще бъдат до 100, макар и с някои ограничения. И отново - и в този план е налично всичко от олимпийските игри в Париж.

Допълнението „Спорт“ ясно говори с името си към кои зрители е ориентирано. Тук ще влизат отразявания на най-добрите спортни събития, които посочихме по-горе, както и възможност за гледане на живо на линейните мрежи Eurosport 1 и Eurosport 2.

Това допълнение ще може да бъде закупено само като добавка към някой от двата базови плана, като потребителите могат да гледат спортно съдържание едновременно на 2 устройства (от наличните им по базов план).

За сегашните абонати

Настоящите абонати на HBO Max ще могат да запазят текущите си профили и историята си на гледане. В някои случаи - като ще зависи от устройството или операционната система - приложението HBO Max ще бъде автоматично актуализирано в Max. В други случаи при отваряне на HBO Max потребителите ще бъдат подканени да изтеглят новото приложение.

 

Източник: webcafe.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини