От х:

Днес в x:

Учат деца на координация с робот в градина "Слънце"

Изображение 1 от 3

    Нова съвременна техника на обучение прилагат в хасковската детска градина "Слънце". От седмица в забавачката им нова придобивка. Това е робот, с който децата се учат на координация. Той е специален и помага на децата в ориентацията за посоките - ляво, дясно, горе, долу, което е трудно за малчуганите, обясни директорката на детската градина Анна Йорданова. Тя поясни, че за употребата на робота е необходимо да му се зададат команди, които да изпълнява. Той може да рисува с моливи и да търси метални предмети, за което трябва да му се постави допълнителна приставка.

    Новата придобивка е закупена по идея на директорката Анна Йорданова. Тя видяла подобен робот при посещение в детска градина "Чебурашка" в София. Там той бил доставен по италиански проект. Йорданова харесала робота и дъщеря й, която също е учител, открила подобен в интернет и го купили. Според Йорданова той е полезен за децата.

    В градината има и образователни пчели, които на същия принцип при зададени команди търсят верния отговор на специални килимчета.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини