От х:

Днес в x:

Бебе робот, създадено от джаджи, се разходи по подиума на Парижката седмица на модата

На Седмицата на модата в Париж Schiaparelli предизвиква буря със своята колекция висша мода. Най-новият член на семейството изглежда беше анимирано модно бебе робот, което накара публиката да се развълнува и да се разплаче.

Покритата с микрочипове кристална кукла бебе с размерите на малко дете беше увита около бедрото на модела Маги Маурер, когато тя излезе на подиума във вторник. Преродено от скъпоценни камъни "Сваровски", излезли от употреба мобилни телефони и други технологични компоненти, това механично дете символизираше сливането на новите и старите технологии.

Излишно е да споменаваме, че моментът развълнува не само гостите, но и феновете в социалните мрежи.

Линията висша мода Пролет/Лято 2024, наречена сполучливо Schiaparalien, е ода за началото на века. Тя отдаде почит на технологиите от началото на века с уестърн привкус, в резултат на което се получи уникално космическо каубойско усещане. Даниел Роузбъри, творческият директор на Schiaparelli, си поставя за цел да създаде линия, която да е изследване на противоречията. Той съчетава марсиански силуети с уестърн атмосфера, повлиян от напрежението между земния и космическия образ.

Освен това тази цялостна схема на иновациите изследва напрежението между напредъка на изкуствения интелект и носталгията на поколението Z по устройствата от края на ХХ век.

В интервю за Vogue Франция творческият директор Даниел Роузбъри обясни историята на може би най-завладяващата рокля на шоуто - "Майката".

"Цялата колекция е своеобразен диалог между миналото и бъдещето", обяснява Роузбъри. Визията е съставена от "стари технологии отпреди появата на iPhone", с които той е израснал, като флип телефони, охлаждащ вентилатор, тонове микрочипове, калкулатор, компактдиск, плюс 20-годишни дънни платки - оттам и името "Майката".

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини