От х:

Днес в x:

18 °C

Кой владее по-добре английски език – хасковските или димитровградските ученици?

Допуснати до националния кръг на олимпиадата по английски език са 12 ученика от град Хасково и Димитровград. От Димитровград класиралите се ученици са 8, а от областния град са два пъти по-малко – 4 ученика.

Националният кръг на олимпиадата по английски език ще се проведе на 23. 03. 2019 г. от 10: 00 ч. в гр. Хасково, като общо за страната класиралите се ученици, след провелите се областни кръгове на 09. 02. 2019 г. , са 120.

Броят на класиралите се ученици от Димитровград е два пъти по-голям от този на Хасковските профилирани в изучаване на езици гимназии.

Повече от половината ученици от Хасковска област, достигнали до националния кръг на олимпиадата са, от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, това са 7 ученика в групите от 8-ми до 11 клас:

За първа група (VIIIклас)

Калоян Павлов – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Генади Колев – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Втора група (IX клас)

Иван Димов – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Денислав Роев – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Четвърта група (XI клас)

Валентина Стефанова – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Мария Вълкова – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Константина Георгиева – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Има един класиран ученик от димитровградската езикова гимназия ПЕГ „Д-р Иван Богоров“

За втора група (IX клас)

Петко Билярски – ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ Димитровград

От Хасково достигнали до националния кръг са 4 ученика, по 2-ма от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и от ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“

Атанасия Иванова – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково, 8 клас

Виктория Георгиева – ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Хасково, 8 клас

Тереза Симеонова – ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ Хасково, 9 клас

Дарена Георгиева – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково, 9 клас

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Шо
  Шоко
  5 -3
  18:36, 20 мар 2019
  В Димитровград разбира се.В квартал Млада гвардия.И в Хасково го владеят в квартал Република,ама по малък процент.
 • 2
  Ло
  Локо СФ
  4 -3
  18:39, 20 мар 2019
  В хАрманли са най големите полиглоти.
 • 3
  Ti
  Titi
  9 0
  08:26, 21 мар 2019

  Браво на ПМГ, трябва да св гордеят, че възпитаниците на гимназията са с няколко крачки пред езиковите гомназии, които им дишат праха :)

 • 4
  Ме
  Мед.Сестра
  2 -2
  11:46, 21 мар 2019
  Ще ги видим победителите след 8години къде ще са.То не е важно колко победи ще имаш, а дали ще спечелиш войната.

Хороскоп за 12.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
12 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
12 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
12 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
12 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
12 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
12 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
12 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
12 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
12 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
12 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
12 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
12 ное 2019
Последни новини