От х:

Днес в x:

23 °C

Кой владее по-добре английски език – хасковските или димитровградските ученици?

Допуснати до националния кръг на олимпиадата по английски език са 12 ученика от град Хасково и Димитровград. От Димитровград класиралите се ученици са 8, а от областния град са два пъти по-малко – 4 ученика.

Националният кръг на олимпиадата по английски език ще се проведе на 23. 03. 2019 г. от 10: 00 ч. в гр. Хасково, като общо за страната класиралите се ученици, след провелите се областни кръгове на 09. 02. 2019 г. , са 120.

Броят на класиралите се ученици от Димитровград е два пъти по-голям от този на Хасковските профилирани в изучаване на езици гимназии.

Повече от половината ученици от Хасковска област, достигнали до националния кръг на олимпиадата са, от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, това са 7 ученика в групите от 8-ми до 11 клас:

За първа група (VIIIклас)

Калоян Павлов – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Генади Колев – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Втора група (IX клас)

Иван Димов – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Денислав Роев – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Четвърта група (XI клас)

Валентина Стефанова – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Мария Вълкова – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Константина Георгиева – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Има един класиран ученик от димитровградската езикова гимназия ПЕГ „Д-р Иван Богоров“

За втора група (IX клас)

Петко Билярски – ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ Димитровград

От Хасково достигнали до националния кръг са 4 ученика, по 2-ма от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и от ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“

Атанасия Иванова – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково, 8 клас

Виктория Георгиева – ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Хасково, 8 клас

Тереза Симеонова – ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ Хасково, 9 клас

Дарена Георгиева – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково, 9 клас

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Шо
  Шоко
  5 -3
  18:36, 20 мар 2019
  В Димитровград разбира се.В квартал Млада гвардия.И в Хасково го владеят в квартал Република,ама по малък процент.
 • 2
  Ло
  Локо СФ
  4 -3
  18:39, 20 мар 2019
  В хАрманли са най големите полиглоти.
 • 3
  Ti
  Titi
  9 0
  08:26, 21 мар 2019

  Браво на ПМГ, трябва да св гордеят, че възпитаниците на гимназията са с няколко крачки пред езиковите гомназии, които им дишат праха :)

 • 4
  Ме
  Мед.Сестра
  2 -2
  11:46, 21 мар 2019
  Ще ги видим победителите след 8години къде ще са.То не е важно колко победи ще имаш, а дали ще спечелиш войната.

Хороскоп за 16.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
16 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
16 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
16 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
16 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
16 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
16 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
16 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
16 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
16 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
16 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
16 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
16 окт 2019
Последни новини