От х:

Днес в x:

5 °C

Кой владее по-добре английски език – хасковските или димитровградските ученици?

Допуснати до националния кръг на олимпиадата по английски език са 12 ученика от град Хасково и Димитровград. От Димитровград класиралите се ученици са 8, а от областния град са два пъти по-малко – 4 ученика.

Националният кръг на олимпиадата по английски език ще се проведе на 23. 03. 2019 г. от 10: 00 ч. в гр. Хасково, като общо за страната класиралите се ученици, след провелите се областни кръгове на 09. 02. 2019 г. , са 120.

Броят на класиралите се ученици от Димитровград е два пъти по-голям от този на Хасковските профилирани в изучаване на езици гимназии.

Повече от половината ученици от Хасковска област, достигнали до националния кръг на олимпиадата са, от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, това са 7 ученика в групите от 8-ми до 11 клас:

За първа група (VIIIклас)

Калоян Павлов – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Генади Колев – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Втора група (IX клас)

Иван Димов – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Денислав Роев – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Четвърта група (XI клас)

Валентина Стефанова – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Мария Вълкова – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Константина Георгиева – ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград

Има един класиран ученик от димитровградската езикова гимназия ПЕГ „Д-р Иван Богоров“

За втора група (IX клас)

Петко Билярски – ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ Димитровград

От Хасково достигнали до националния кръг са 4 ученика, по 2-ма от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и от ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“

Атанасия Иванова – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково, 8 клас

Виктория Георгиева – ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Хасково, 8 клас

Тереза Симеонова – ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ Хасково, 9 клас

Дарена Георгиева – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково, 9 клас

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Шо
  Шоко
  5 -3
  18:36, 20 мар 2019
  В Димитровград разбира се.В квартал Млада гвардия.И в Хасково го владеят в квартал Република,ама по малък процент.
 • 2
  Ло
  Локо СФ
  4 -3
  18:39, 20 мар 2019
  В хАрманли са най големите полиглоти.
 • 3
  Ti
  Titi
  9 0
  08:26, 21 мар 2019

  Браво на ПМГ, трябва да св гордеят, че възпитаниците на гимназията са с няколко крачки пред езиковите гомназии, които им дишат праха :)

 • 4
  Ме
  Мед.Сестра
  2 -2
  11:46, 21 мар 2019
  Ще ги видим победителите след 8години къде ще са.То не е важно колко победи ще имаш, а дали ще спечелиш войната.

Хороскоп за 22.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
22 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
22 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
22 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
22 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
22 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
22 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
22 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
22 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
22 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
22 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
22 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
22 яну 2020
Последни новини