От х:

Днес в x:

Румен Радев и Борут Пахор откриват Словенско-български бизнес форум

Президентът Румен Радев е на визита в Република Словения по покана на президента на страната Борут Пахор

Държавният глава Радев и неговата съпруга Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президента Борут Пахор и съпругата му Таня Печар. В президентския дворец двамата президенти имаха среща „на четири очи“, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Освен разговорите на държавния глава със словенския президент Борут Пахор, са планирани и срещи с министър-председателя Мариан Шарец, с председателя на парламента Деян Жидан и с кмета на словенската столица Зоран Янкович. 

В Търговско-промишлената палата на Словения Румен Радев и Борут Пахор ще открият Словенско-български бизнес форум. В бизнес делегацията, която придружава президента, са включени редица представители на български компании в областта на информационните технологии, туризма, строителството, хранително-вкусовата промишленост и други, които ще обсъдят със свои партньори от Словения реализацията на общи проекти. 

В Любляна държавният глава и съпругата му ще присъстват на прием по повод Националния празник на Република България – 3 март, даван от Посолството на Република България в Словения за дипломатическата общност, изтъкнати представители на словенското общество и на българската общност.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини