От х:

Днес в x:

Деца от Кърджали спечелиха 4 престижни награди за рецитиране на руски език

Учениците от ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”  гр. Кърджали спечелиха   4 награди в X Национален конкурс за рецитатори на руски език. Събитието, посветено на творчеството на Иван Крилов и Александър Пушкин, се проведе в Руския културно информационен център в София на 2 март.

В първа възрастова група награди завоюваха:

I място –Мелда  Осман от IIIа клас;  II място- Габриела Хаджиева от IIIа клас за рецитация на стихотворения на А. С. Пушкин;III място- Катерина Тонева от IIIа клас за рецитация на басня на И. Крилов.

Във втора възрастова група: I място за Севил Шевкед от VIIа клас за рецитацияна стихотворение на А. С. Пушкин.

Призьорите получиха статуетки и дипломи.

В конкурса се състезаваха над 100 деца от цялата страна.Групата от рецитатори от ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”бе една от най-многобройните.19 ученици, класирани от училищния кръг на конкурса, се представиха на много високо ниво.Те впечатлиха с отличното  си изпълнение на руски език, рецитаторски умения и артистично поведение.Участниците бяха оценявани от 7 – членно жури с председател Юлия Диханова –Директор на Руския културно-информационен център, професионални актьори от Руския камерен театър, както и представители от Россътрудничество. Всички деца получиха дипломи и значки.

Диплома  и награда за отличната си работа в изучаването на руски език получиха и преподавателите: Митра Щерева, Николина ДелчеваиТинка Хорсикян.Те успяват да поддържат години наред жив интереса на учениците ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”към руския език,като се стараят да направят часовете интересни и вълнуващи.Децата с желание се включват в рецитаторски и песенни конкурси и фестивали на руски език,  в отбелязването бележити дати и събития.Изпълнението на руска поезия и песни им помага да се докоснат до богатството на руската култура и изкуство.

Нури Хабилова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини