От х:

Днес в x:

Светлана Найдева даде старт на предизвикателството „101“

    Днес, на градския стадион в Първомай беше поставено началото на предизвикателството „101“. Идеята е на учителката по английски език Светлана Найдева, която вече 20 години предизвиква себе си пробягвайки обиколка след обиколка.

    Заедно с учениците от нейния 10 клас тя предизвиква всички хора – ученици и възрастни, местни и гости, българи и чужденци през следващите 4 месеца, до края на юни да пробягат 101 км.

    „За мен всичко започна преди 20 години с първия километър. Зная, че за мнозина 101 км изглеждат много. Но всичко започва от първия километър. Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство."

    Деца и родители, ученици и възрастни застанаха на стартовата линия, а Ангел Пелтеков даде символичното начало на предизвикателството.

    Заедно с Илиана Иванова, инициаторката Светлана Найдева решиха до посветят предизвикателството на двама атлети – Васко Найденов и Митко Митев.

    За инициативата ще бъде създадена страница във фейсбук, за да могат да бъдат качвани снимки на хората, приели предизвикателството и да бъдат публикувани полезни съвети за развитие на лекоатлетически умения.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Гл
      Глоасът на Хората
      0 -5
      09:05, 5 мар 2019
      Гласът на Хората, следейки инициативата в стил Фор... Виж коментара
      • 30
        300
        5 0
        12:01, 5 мар 2019
        Ако виждате във въпросната инициатива корелация с Форест Гъмп, то редставата ви за истински стойностните неща в живота е толкова мъглява, че можете да бъдете наречен единствено Гласът на Хората с Психически Отклонения. Един нормален човек би се сетил за непреходната сентенция "Здрав дух в здраво тяло", идавща от вечността, но за съжаление сблъскваща се с все по-нарастващата дебилност на нацията.
    • 2
      Ед
      Един от народа
      6 0
      11:23, 5 мар 2019
      Приветствам инициативата на г-жа Найдева и подкрепям всички настоящи и бъдещи участници в нея. Имах честта да познавам лично г-н Митко Митев. Светла му памет. Изключително добър човек и спортист. Благороден е жеста, че предизвикателството е посветено на него и на г-н Васко Найденов. Двама човека, които бяха пленени от Царицата на спорта и запалиха любовта на много други към нея! Дай боже повече такива инициативи.
    • 3
      Гл
      Гласът на Хората
      0 -2
      12:34, 5 мар 2019
      Гласът на Хората припомня, че продукцията Форест Гъмп има 6 оскара и десетки други награди. Форест, поради слабоумието си, до последно не е могъл да дефинира целите си, докато неговите последователи, всеки един от тях намира личен мотив да бяга с него. За разлика от филма, тук една хорска единица получава прозрение (хрумване) и обяснява на останалите хора как това прозрение следва да се разбира. Няма такова нещо. Всеки сам оценява чуждата инициатива и Гласът на Хората няма да ви присъди никаква награда за хрумването.
      Гласът на Хората високо оценява Форест Гъмп.
      • 30
        300
        3 0
        17:41, 5 мар 2019
        Обикновено Хората с Психически Отклонения трудно се ориентират относно случващото се наоколо. Бъркайки една ясно дефинирана инициатива с мъглявината в главата на Форест Гъмп, вие сте прекрасен пример за дебилност. Но ако нарочно да го правите, диагнозата вече става по-тежка... Тогава може да се предположи, че вероятно страдате от дебелогъзие и като ходите, често си настъпвате двойната гуша, което ви води до краен скептицизъм относно физкултурните занимания на Здравите Хора. Нещо повече - държите на всяка цена да ги уязвите и принизите. Ако е така, добре е да се лекувате както от мъчещите ви от заседяване хемороиди, така и от засилващото ви се психично разстройство.
    Последни новини