От х:

Днес в x:

Кметът прехвърля отговорността за ремонт на улица на ОбС

Изображение 1 от 3

    Кметът и Общинска администрация са запознати със състоянието на черен път, носещ името „улица“, но прехвърлят отговорността за ремонта ѝ на Общински съвет. Това става ясно от писмо, подписано от кмета на общината Ангел Папазов в отговор на сигнал, подаден от гражданин.

    Състоянието на улица „Галилео Галилей“ е плачевно и не се различава съществено от повечето улици в квартала. Тя е „виждала“асфалт преди около 30 години, когато е ремонтирана ул.„Княз Борис I“ и е използвана за обходен маршрут. Тогава е била насипана с нискокачествен асфалт, разказва подалият сигнал Д. Д. Оттогава не са подменяни и лампите, от които в момента светят 1 или 2.

    На улицата живеят 6 семейства.

    В отговора си, кметът посочва, че: „предприемането и извършването на каквито и да било дейности по отстраняването на съществуващи и/или възникнали проблеми е свързано с разходната част на общинския бюджет. Общинският бюджет, в т.ч. и разпределението на разходите по видове дейности се приема и одобрява от общинския съвет гр. Първомай.“

    Накратко – кметът прехвърля топката на ОбС, но без да спомене, че той самият би могъл да направи предложение и ОбС да го обсъди, да го подкрепи или отхвърли.

    В края на писмото си, Папазов напомня и факта, че на последното си заседание местният парламент не е взел решение за приемане на Бюджет 2019, което може би означава, че има възможност за промяна и допълване на Инвестиционната програма.

    Проблем е, че в това състояние са много улици не само в квартал Дебър, но и в Любеново и в селата от общината. Факт е, че местните приходи са крайно недостатъчни ако трябва да бъдат ремонтирани улиците и заедно с това да бъдат изпълнени редица други дейности, заложени в местния бюджет. Държавата отдавна е делегирала тази дейност на общините, а от субсидията на републиканския бюджет не могат  да се отделят необходимите средства.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (18)

    • 1
      Чо
      Човек
      20 -1
      11:02, 19 фев 2019
      Нека кмета да спре да налива пари в общински институции, в които имат намеса хората на зам. Кмета н.м. И нещата ще се пооправят. За някой обекти ги е позлатил с изхарчените за тях средства. То бива наглост но не чак толкова.
    • 2
      Гл
      Гласът на Хората
      6 -6
      11:28, 19 фев 2019
      Улиците са част от жизнената среда!
      Сплотеността и цялостната среда на живот на една общност зависи до голяма степен от индивидуалния принос на всеки един неин член. Колкото по-нисък е процентът на носещите полза човеци, т.е., безполезните са повече, толкова общността е по-застрашена от разпад. Затова Гласът на Хората призовава хората: работете неуморно и съвестно. Така ще се увеличи броя на полезните хора и всички ще живеят по качествено.
      Следват отговори на зададени въпроси!
      Бог е създал човек по свой образ и подобие, казва „един от хората“. Така е! Но трябва да признаем, че има човеци добри, хрисими, благородни и почтени, както и такива, които рисуват нецензурни графити по подлези, ритат кошчета за смет, псуват, лъжат, клеветят и злосторстват. Поради дълбоките различия, Гласът на Хората споделя позицията, че Бог не може да е създал всички човеци, а само част от тях – хората.
      На призива „Гласът на Хората“ да се регистрира в Първомай.нет ще отговоря, че не е възможно всички хора да бъдат регистрирани.
    • 3
      Юр
      Юрдан
      18 -1
      12:11, 19 фев 2019
      Всъщност ползата от тоя кмет и от общинския ни съвет намаляват с всеки изминал ден. Мислите им са заети с всичко друго, но не и с бъдещето на тоя град и хората, останали да живеят в него.
      • Кр
        крив
        4 0
        08:55, 20 фев 2019
        Значи, не си прав. Трудно може да намалее нещо, де го няма.
        От тези лешпери полза имат само те самите.
    • 4
      34
      345
      7 -3
      12:41, 19 фев 2019
      Това не е гласа на хората, това си е спамене. Администратора да вземе отношение.
    • 5
      Пи
      ПИТАГОР
      12 -1
      12:59, 19 фев 2019
      Яз кату гласът на матиматичната логикъ жъ кажа чи дебърци нямат уснувание да съ уплакват имат си такъв хубав намесник къту слънци. Дебърци първо трябва да уткрият убратната вуда и после чи земята е кръгла тя затува тази улица така се казва. Тоя дето е пудал жалбата като тръгне по улица галилео галилей все на запад на запад и дукато се върни от изтук демк открил е чи зимята е кръгла тугава тая улица жъ съ асфалтира. Кви по сириозни прублеми има нашето общество а те дебърци тръгнали за улици да ми риват щото ду сига са имали.
    • 6
      Гл
      Гласът на Хората
      6 -5
      13:04, 19 фев 2019
      Гласът на Хората е единствения реалистичен глас, освободен от илюзии.
      Спамът е манипулация, докато в рубриката четете голата истина, тази, пред която ни е по-удобно да мижим.
      А голата истина е, че колкото по-малък е индивидуалният принос на една хорска единица, толкова цялата група живее по-зле. Справка - ромските махали. Ако всички в една група са безполезни, тя се разпада и всеки освободен безполезен си търси приемници, за предпочитане - полезни.
    • 7
      Чу
      Чукча Читатель
      10 0
      17:00, 19 фев 2019
      Труден си за четене и разбиране, Гласе Хорски! Потенциалната ти аудитория (полезните люде) отдавна се изнесе от тоя град. Останалите (безполезни) в болшинство споделят философията на деда ти Питагора дори и без самите те да разбират това.
      • Гл
        Гласът на хората.
        5 -4
        17:46, 19 фев 2019
        Дори и скромна, философията винаги намира сродни души!
      • Пи
        ПИТАГОР
        3 -1
        06:54, 20 фев 2019
        А на тиебе ти е трудно да мислиш ва чукча щом могат да та впечатлят некви комунистически тъпотии. Явну си или много млад ни прочел нищо приз живота си или си много глупав изветрял мозък ут едно време. Такива къту тоя глас на който се възхищаваш иедно време приказваха прид хората а вечерта ги спукваха ут бой и ги караха в белиене. Щом тия тъпотии са ти трудни за четене и разбиране значи си ут пионерския кръжок на гласа яз няма да тъ спирам да му съ възхищаваш убаче трябва да знаеш чи тува е гласът на дявула а ние на хората
    • 8
      Ре
      Реалист
      14 -1
      17:10, 19 фев 2019
      Кмета да каже къде са парите които Общинския съвет гласува всяка година. В Дебър само за една година бяха похарчени 20 хилядарки за спирка, 10 хилядарки за запечатване на фонтан, още толкова за плочки, и още за каквото си решат крадливия червен кмет на Дебър, първата му дружка Митков и първенеца в тази "общественополезна" дейност Папазов. И милиони да им дадат улиците пак ще си останат такива.
      • 4
        4
        10 -1
        19:12, 19 фев 2019
        Общинското звено за асфалтиране и полагане на асфалтови кръпки е рожба на Митков, там са и само негови ромски назначения. Това звено изписва една доста голяма част от общинските средства. Така ще бъде и занапред ,овцете са да стригане
    • 9
      Колко пари се отделят и изобщо отделят ли се пари за ремонт на улици? Не питам за онези смешни ронещи се кръпки?!? И защо плащам данък МПС?!?
    • 10
      Гл
      Гласът на Хората
      5 -7
      18:04, 19 фев 2019
      Пари, пари, пари! Парите имат източник и потенциална посока на движение. Хората силно се интересуват от посоката, но не искат да бъдат източник. От десетилетия, Гласът на Хората съставя карта на паричните потоци, в опит да ги проследи. Удивително, но факт, паричните посоки, дори и да се колебаят, следват компаса.
      Гласът на Хората дава ценен съвет на всички хора.
    • 11
      ..
      ...
      8 -1
      21:54, 19 фев 2019
      Не се подлъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви. Защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате
    • 12
      Тъ
      Тъпак тъпак избира
      10 -5
      22:56, 19 фев 2019
      Смешен град, смешни хора, смешен кмет.. Воните на кебапчета и БСП.. Слушате тъпа народна музика, играете едни и същи тъпи хора до припадък на едни и същи тъпи празници. Простотията ви е на много високо ниво..10 от 10 по скалата на тъпомера.. Колкото по бавно ви таковат,толкова по хубаво ви става, нали? Пожелавам ви го още няколко мандата с палячото 🤡.. Вие го заслужават, роби!
    • 13
      ##
      ###
      6 -1
      00:38, 20 фев 2019
      В този смотан първомайски сайт само злобни гербави ли се чешат?
    • 14
      трябва да разкараме очилатия непристойник и да го пратим да се разхожда с фитката пот ръка
    Последни новини