От х:

Днес в x:

SETI публикува всички досегашни изследвания, свързани с търсенето на извънземни

SETI пусна нов онлайн инструмент, в който могат да бъдат открити всички досегашни изследвания, свързани с търсенето на извънземни.

Документите на SETI от 1960 г. до днес са качени на Тechnosearch. Наблюдатели от цял ​​свят също са поканени да представят своите собствени търсения.

На Technosearch са достъпни много документи, свързани със SETI, от стари неясни журнали и трудно достъпни по друг начин, както и документи, останали недостъпни заради плащане.

Търсенето на техносигнатури (знаци за технология, създадена от извънземна цивилизация) най-вероятно ще отнеме много поколения, а за да се търсят на нови места, е необходимо да знаем къде сме търсили, пишат създателите на архива-търсачка.

Technosearch е създаден, за да могат бъдещите астрономите да погледнат в миналото и да видят къде и как сме търсили днес. В момента има 3 различни списъка в зависимост от типа на провежданото търсене.

Радио SETI - търсения, които се проведоха в радиочестотната част на спектъра

Оптичeн SETI - търсения, които в оптичните / IR / UV / X-Ray чeстоти на електромагнитния спектър.

Архивен SETI - търсения, които копаят в голяма колекция от предварително събрани данни.

Проектът разчита общността да реагира. Ако хората съобщават за собствените си наблюдения, работата по поддържането на Technosearch няма да тежи на раменете на един човек. Всъщност различни клонове на науката отдавна дават по този начин свободен и безплатен достъп до повечето изследвания или поне до основната информация. Отворените данни, големите данни и растящата мощ на съвременните компютри дадоха тласък за метаанализи и много нови открития (и развенчаха някои стари).

Technosearch съхранява информация за заглавието на документа или проекта (или популярното име на търсенето), името на наблюдателите, датата на търсенето, наблюдаваните обекти, съоръжението, в което се е извършило търсенето, размера на използвания телескоп, чувствителността на използвания инструмент, разрешаващата способност на инструмента, времето, което е прекарано в наблюдение на всеки обект, линк, където може да се намери търсенето в печат и онлайн, и коментари, които обясняват стратегията за търсене и място, където наблюдателят може да отбележи каквото биха искали да докладват.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
15.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
15.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
15.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
15.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
15.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
15.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
15.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
15.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
15.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
15.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
15.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
15.09.2019
Последни новини