От х:

Днес в x:

SETI публикува всички досегашни изследвания, свързани с търсенето на извънземни

SETI пусна нов онлайн инструмент, в който могат да бъдат открити всички досегашни изследвания, свързани с търсенето на извънземни.

Документите на SETI от 1960 г. до днес са качени на Тechnosearch. Наблюдатели от цял ​​свят също са поканени да представят своите собствени търсения.

На Technosearch са достъпни много документи, свързани със SETI, от стари неясни журнали и трудно достъпни по друг начин, както и документи, останали недостъпни заради плащане.

Търсенето на техносигнатури (знаци за технология, създадена от извънземна цивилизация) най-вероятно ще отнеме много поколения, а за да се търсят на нови места, е необходимо да знаем къде сме търсили, пишат създателите на архива-търсачка.

Technosearch е създаден, за да могат бъдещите астрономите да погледнат в миналото и да видят къде и как сме търсили днес. В момента има 3 различни списъка в зависимост от типа на провежданото търсене.

Радио SETI - търсения, които се проведоха в радиочестотната част на спектъра

Оптичeн SETI - търсения, които в оптичните / IR / UV / X-Ray чeстоти на електромагнитния спектър.

Архивен SETI - търсения, които копаят в голяма колекция от предварително събрани данни.

Проектът разчита общността да реагира. Ако хората съобщават за собствените си наблюдения, работата по поддържането на Technosearch няма да тежи на раменете на един човек. Всъщност различни клонове на науката отдавна дават по този начин свободен и безплатен достъп до повечето изследвания или поне до основната информация. Отворените данни, големите данни и растящата мощ на съвременните компютри дадоха тласък за метаанализи и много нови открития (и развенчаха някои стари).

Technosearch съхранява информация за заглавието на документа или проекта (или популярното име на търсенето), името на наблюдателите, датата на търсенето, наблюдаваните обекти, съоръжението, в което се е извършило търсенето, размера на използвания телескоп, чувствителността на използвания инструмент, разрешаващата способност на инструмента, времето, което е прекарано в наблюдение на всеки обект, линк, където може да се намери търсенето в печат и онлайн, и коментари, които обясняват стратегията за търсене и място, където наблюдателят може да отбележи каквото биха искали да докладват.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини