От х:

Днес в x:

Бенедикт Къмбърбач е "човекът зад Брекзит" (трейлър)

Всеки знае кой спечели. Не всеки знае как. Брекзит, 3 нови милиона гласове и ключовата дума - контрол. Това е следващият филм с Бенедикт Къмбърбач.  Премиерата е на 19 януари по HBO.

Излезе трейлърът на драмата за съдбоносния вот през 2016 г. и кампанията Vote Leave (Гласувай за напускане), която насърчи британците да гласуват да напуснат Европейския съюз - кампания, чиито тактики, мотивации и последици са все още предстои бъдат напълно разбрани.

Филмът е международна копродукция с BBC Studios, Channel 4 и House Productions. Бенедикт Къмбърбач е в ролята на човека, който оглавява тази кампания - Доминик Къмингс.

Къмингс, когото трейлърът представя с думите: "Запознайте се с човека зад Брекзит", беше директор на кампанията Vote Leave от създаването ѝ през октомври 2015 г. и идва с лозунга "Върнете си контрола". Кореспондентът на "Обзървър" Ник Коен наскоро го нарече "най-важната съвременна фигура, която 99% от населението никога не са чували".

Трейлърът показва високотехнологичната и спорна тактика за използване на данните за кампанията, като Kъмингс обсъжда "нахлуването в избирателната система" и изграждането на стратегия за социалните медии, която ще "възстанови шансовете в наша полза". За да си върнеш контрола, първо трябва да получш контрол в социалните мрежи.

Филмът е спорен, а Обединеното кралство е дълбоко разделено по въпроса как да напусне ЕС и дали решението за това е направено справедливо. Трейлърът получи и доста гневни отзиви от британци в Twitter. Ще бъде интересно да го видим.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини