От х:

Днес в x:

24 °C

Шест мита за мъжете и жените

Излизането по срещи, романтичните отношения, връзките могат да са както много приятни, така и натоварващи. Но не е задължително някой от партньорите наистина да има вина, всичко може да е в резултат на стереотипите, в които вярваме. Има няколко мита за мъжете и жените, които пречат на създаването на истинска и стабилна връзка. Ето и кои са.

1. Жените искат само пари
Мъжете постоянно повтарят това. Вярват, че една жена ще се интересува от тях, ако са успешни и богати и винаги плащат сметките в заведения. Истина е, че има и такива момичета, но това се усеща веднага - искат да са в най-скъпите заведения, постоянно да получават цветя и подаръци, да ходят на турове по магазините. Но ако се наслаждават и на обикновени срещи, ако обичат да прекарвате време на кафе, на разходка, сред природата и т.н., едва ли това са момичета, които се интересуват само от банковата сметка. Повечето хора просто се нуждаят от внимание, изслушване, споделени мигове, доверие и малки романтични изненади.

2. Жените искат сериозно обвързване веднага
Вероятно наистина жените мечтаят повече за сватба, създаване на семейство, деца, романтична връзка, но това не означава, че още на първата седмица ще считат връзката ви за толкова сериозна. По време на срещите те преценяват дали мъжът наистина е сериозен и отговорен, какво търси, дали може да се разчита на него и дали може да му се има доверие. Момичетата премислят нещата много повече и по-дълго, така че дори да са споделили мечтите си, не значи, че мислят, че връзката веднага е станала сериозна. Жена, която е била свидетел на много неща и е била наранявана, се доверява изключително трудно. Тя също се нуждае от време.

3. Жените се опитват да променят мъжете
Ясно е, че мъжете винаги казват, че се нуждаят от свобода и лично пространство. Страх ги е, че половинката им може да ги промени. Но когато едно момиче казва какво мисли, какво го наранява, какво не му харесва в държанието на един мъж, то просто се опитва да изглади проблемите и се бори за връзката. Ако жената чувства, че не е достатъчно уважавана, е по-добре да го каже и заедно с партньора да измислят начин как да променят това. А и за проблемите трябва да се говори, иначе те остават нерешени и се задълбочават.

4. Мъжете искат само секс
Жените искат да се чувстват сигурни и уважавани, мъжете говорят повече за инстинктите си. В много случаи, те се нуждаят по-често от секс или поне - по-често го показват. Но това не означава, че търсят само това, просто са импулсивни и се отдават на желанията си. Мъжете също имат нужда от любов и сигурност, искат да знаят, че може да вярват и да споделят на приятелките си. Възможно е просто да говорят по-рядко за това, защото се страхуват да не изглеждат прекалено чувствителни.

5. Веднъж кръшкач, винаги кръшкач
Дори да е банално, не трябва да съдите само по външния вид и да си мислите, че нравът не се мени. Ако един мъж постоянно флиртува с много жени или е изневерявал в миналото, жените рядко приемат думите му сериозно. Ако той сам е признал, че е изневерявал, поне значи, че е искрен. А и момичета трябва да се запознаят със ситуацията - кога се е случило, защо се е случило, на кого е изневерил и т.н. Хората понякога наистина съжаляват за грешките си.

6. Мъжете се страхуват от обвързване
Не само мъжете се страхуват, просто мъжете го показват по-ясно. Нуждаят се от повече пространство, от срещи само с приятелите, а и им трябва повече време, за да започнат да правят изненади на половинката, да я опознаят и да разберат какво е важно за нея. Всички хора, и мъже, и жени, може да се страхуват от сериозна връзка, заради рани от миналото. И защото ги е страх да се доверят напълно на някого.


 

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини