От х:

Днес в x:

Питайте! Универсален изчислител отговоря

Днес трябваше да е стартът на Wolfram|Alpha, анонсиран като Универсален изчислител на отговори. Всъщност системата бе отворена за масовия потребител предсрочно на 16 май.

Волфрам | Алфа има за цел да направи всички системни знания незабавно изчислими и достъпни за всеки. Той събира всички обективни данни; изпълнява всеки известен модел, метод и алгоритъм, и позволява да се изчисли каквото е възможно да бъде изчислено - за всичко. Отговорите са базирани на достиженията на науката и други систематизации на знание. За разлика от търсенето в мрежата, тук предоставяните отговори са от един източник, изцяло достоверен, а въпросите се задават просто на английски.

Wolfram|Alpha дава познание на експертно ниво, обхващайки всички професии и нива на образование. Еднакво успешно можете да изследвате различни аспекти на въпроса колко прави 2+2 и да сравнявате климата на Хасково и Вашингтон. Генерираните резултати са мощни и с максимална яснота.

Wolfram|Alpha е създаден от екип най-висок калибър и с участие на външни експерти в безброй области, като целта е създаването на нещо, което са стане основен момент на 21-ви век, интелектуално постижение.

Към момента, Волфрам | Алфа съдържа над 10 трилиона данни, над 50000 вида алгоритми и модели, както и езиковите способности на над 1000 домейни.
Построен с Mathematica, и работещ с клъстери клас supercomputer, Волфрам | Алфа дава за широка употреба най-новите поколения уеб и паралелни компютърни технологии, включително уеб Mathematica и решетка Mathematica.

За първи път в историята, имаме компютри, които са достатъчно мощни за възможностите на Волфрам | Алфа, и имаме мрежата, за да бъдат доставени. Но само тази технологията не е достатъчна. В създаването на уникалния интелектуален продукт са вложени 2 разработки на Стивън Волфрам, отнели близо 30 години - Mathematica и NKS (A New Kind of Science).

Тук е и самият www.wolframalpha.com
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини