От х:

Днес в x:

14 °C

По план: евакуираха 102 деца от забавачка заради пожар

  102 деца бяха евакуирани от детска градина „Усмивка“ в Хасково заради пожар. Акцията по извеждането им беше с учебна цел и е част от инициативите на противопожарната служба по повод професионалния празник на огнеборците – 14 септември.

  Тази сутрин малчуганите от „Усмивка“ щом чуха пожароизвестителната система веднага бяха изведени под строй от учителките им и помощния персонал на двора. Всички деца са евакуирани успешно и са преброени, докладва директорката Христина Петкова на пожарникарите, които ги очакваха на двора. Там те запалиха контролиран огън в метална тава, който беше загасен с пожарогасител от огняря на градина, който облече противопожарна екипировка. През това време указания за децата даваше инспектор Веселин Бекяров от хасковската противопожарна служба.

  Със занятието, което предизвика интерес за децата, те разбраха как да се евакуират и къде да застанат при реално бедствие в детската градина.

  По-късно те имаха възможност да репетират гасене с истински пожарникарски шланг с помощта на огнеборците, да разгледат оборудването в специализирания автомобил, което развълнува децата. Видяха и топлозащитно облекло, използвано от огнеборците в някои случаи при гасене на открит огън.

  Такива учебни занимания в градините се правят поне два пъти в годината като евакуацията трябва да се изпълни в рамките на 5 минути, обясни инспектор Бекяров.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ht
   http://www.firebg.org/
   7 0
   12:24, 13 сеп 2018
   Добра работа! Поздравления!
  • 2
   Си
   Сиса
   5 -8
   12:55, 13 сеп 2018
   Уважаеми пиар на общинаХасково,госпожо Директор,уважаеми медии,не разбрахте ли,че детска градина Усмивка няяяямааа,Това е втората база на Детска Градина 19 "ЩУРЧЕ".,колкото и да не Ви се ще!!!!!eEpt
  • 3
   Со
   Со
   5 -4
   16:33, 13 сеп 2018
   "Усмивка"...май няма такава...сигурно е "Щурче"?!Някой май се срамува от децата с етнос,различен от българския!!!
  • 4
   Пе
   Петкова
   11 -6
   17:12, 13 сеп 2018
   Уважаеми Сиса и Со аз не се крия зад псевдоними като Вас! В ДГ № 19 ,,Щурче,, всички деца са равнопоставени и им е осигурен равен старт за обучение,възпитание и социализация.Не Ви прави чест да поставяте етноса като принцип за разделение ,защото се вижда и от снимковия материал по горе ,че присъстват деца от различни етноси.Децата са си деца - еднакво любопитни и отворени към света около тях.От нас възрастните зависи да им покажем и ги насочим към взаимно уважение и толерантност един към друг.Филиалът на ДГ № 19 ,,Щурче,, като официално наименование е филиал ,,Стефан Стамболов,, сграда ,,Усмивка,, Благодаря на Пожарна Безопастност град Хасково за запомнящите се преживявания от децата и персонала на детското заведение !
  • 5
   Со
   Со
   7 -3
   19:55, 13 сеп 2018
   Заучени,високопарни фрази,но истината е друга ☹
  • 6
   Со
   Со
   5 -3
   20:19, 13 сеп 2018
   Дори и от коментара Ви,госпожо:"защото се вижда и от снимковия материал по горе ,че присъстват деца от различни етноси"личи отношението към другия етнос...какво се вижда от снимките-деца по какво да познаем етноса???
  • 7
   Би
   Бивша
   6 0
   10:24, 14 сеп 2018
   Съгласна съм с последния коментар,даже бих казала,че дискриминационното отношение е повече към учителите,работещи с децата от циганския етнос.
  • 8
   Pi
   pipi
   1 -5
   17:01, 14 сеп 2018
   В този град май живеят само злобни,комплексирани и... Виж коментара
   • Би
    Бивша
    4 0
    17:24, 14 сеп 2018
    Хайде,сега градът и хората виновни!Не Ви устройва истината и размахвате пръст,поучавате,давате съвети.Май си изпуснахме нервите 😉
   • Со
    Со
    3 0
    17:52, 14 сеп 2018
    Защо обиждате,коментарът Ви е груб и показва безсилие.И никой не омаловажава труда на учителките.За тех,само респект!
  • 9
   Де
   Десислсавя Хубенова
   4 -1
   17:05, 14 сеп 2018
   Ами те хората са казали с две дини под една мишница не става ;) На всички е ясно кой кого толелира ...а за равнопоставеност... ама вие сериозно ли? Точно заучени фрази са това госпожо Петкова..
   Браво на Учителите за добре свършената работа !

  Хороскоп за 13.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Намерете сили и време да се освободите от натрупаното напрежение. Ако забравите всичко, което ви е огорчавало до днес, ще си помогнете повече от всеки друг. Пропуснете покрай себе си язвителните забележки и в никакъв случай не се показвайте уязвен. Усмихнете се и на лошото отвърнете с добро. Има кой да отсъди правилно. Само добрата дума и мисъл може да помогнат там, където добрата воля липсва.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ангажираността ви расте, а с нея и умората. Сами разбирате, че трябва да търсите нови начини за справяне със стреса. Добре ще ви се отразят разходки на открито, среща с приятели или слушане на любима музика. Високите ви изисквания към околните често ви дистанцират от тях, Бъдете по-търпеливи.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Готовността ви да се реализират професионално ще ви подтикне към повече активност и без да жалите силите си ще се отдадете на работата си. Финансови и лични успехи ще отбележите през днешния ден. Някои от вас ще усетят силно привличане към нова личност и може би начало на силна връзка.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очаква ви един сравнително успешен работен ден, в случай че очакванията ви не са твърда високи. Не може всичко да става изведнъж, каквото е желанието ви, затова приемете ситуацията просто като затишие. Обърнете повече внимание на себе си.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще се радвате на заслужени професионални успехи. Постоянната ви работа започва да дава резултати. Не е изключено сериозни финансови постъпления да попълнят бюджета ви и да развихрят страстта ви към харчене. Зарадвайте близките си, те ще оценят жеста ви на внимание. Пестете емоциите си.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Среща с човек, който сте позабравили ще ви достави голямо удоволствие. Чувствата ви ще бъдат споделени и ще осъзнаете, че сте ценени и обичани въпреки дистанцията на времето. Обхванати сте от изумителен ентусиазъм, идеите ви са грандиозни, но за сега е добре да се задоволите само с планирането на нещата. Въздържайте се от алкохолни излишества.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да работите много, за да постигнете целите си. Бъдете концентрирани и не допускайте околните да ви занимават със незначителни въпроси. Това само ще попречи на работата ви, затова стойте настрана от хора, които се занимават предимно с чужди проблеми. Получавате предложение за вечерта, на което не можете да устоите.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Деловите представители на знака ще ги занимават финансови въпроси и постигане на договорености. Други ще ги вълнуват интимните подробности от живота им. Ще получите потвърждение за отношението на някой към вас и перспективността на връзката ви. Ако все пак имате съмнения, не ги споделяйте, изчакайте.
  13 ное 2019
  Последни новини