От х:

Днес в x:

29 °C

По план: евакуираха 102 деца от забавачка заради пожар

  102 деца бяха евакуирани от детска градина „Усмивка“ в Хасково заради пожар. Акцията по извеждането им беше с учебна цел и е част от инициативите на противопожарната служба по повод професионалния празник на огнеборците – 14 септември.

  Тази сутрин малчуганите от „Усмивка“ щом чуха пожароизвестителната система веднага бяха изведени под строй от учителките им и помощния персонал на двора. Всички деца са евакуирани успешно и са преброени, докладва директорката Христина Петкова на пожарникарите, които ги очакваха на двора. Там те запалиха контролиран огън в метална тава, който беше загасен с пожарогасител от огняря на градина, който облече противопожарна екипировка. През това време указания за децата даваше инспектор Веселин Бекяров от хасковската противопожарна служба.

  Със занятието, което предизвика интерес за децата, те разбраха как да се евакуират и къде да застанат при реално бедствие в детската градина.

  По-късно те имаха възможност да репетират гасене с истински пожарникарски шланг с помощта на огнеборците, да разгледат оборудването в специализирания автомобил, което развълнува децата. Видяха и топлозащитно облекло, използвано от огнеборците в някои случаи при гасене на открит огън.

  Такива учебни занимания в градините се правят поне два пъти в годината като евакуацията трябва да се изпълни в рамките на 5 минути, обясни инспектор Бекяров.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ht
   http://www.firebg.org/
   7 0
   12:24, 13 сеп 2018
   Добра работа! Поздравления!
  • 2
   Си
   Сиса
   5 -8
   12:55, 13 сеп 2018
   Уважаеми пиар на общинаХасково,госпожо Директор,уважаеми медии,не разбрахте ли,че детска градина Усмивка няяяямааа,Това е втората база на Детска Градина 19 "ЩУРЧЕ".,колкото и да не Ви се ще!!!!!eEpt
  • 3
   Со
   Со
   5 -4
   16:33, 13 сеп 2018
   "Усмивка"...май няма такава...сигурно е "Щурче"?!Някой май се срамува от децата с етнос,различен от българския!!!
  • 4
   Пе
   Петкова
   11 -6
   17:12, 13 сеп 2018
   Уважаеми Сиса и Со аз не се крия зад псевдоними като Вас! В ДГ № 19 ,,Щурче,, всички деца са равнопоставени и им е осигурен равен старт за обучение,възпитание и социализация.Не Ви прави чест да поставяте етноса като принцип за разделение ,защото се вижда и от снимковия материал по горе ,че присъстват деца от различни етноси.Децата са си деца - еднакво любопитни и отворени към света около тях.От нас възрастните зависи да им покажем и ги насочим към взаимно уважение и толерантност един към друг.Филиалът на ДГ № 19 ,,Щурче,, като официално наименование е филиал ,,Стефан Стамболов,, сграда ,,Усмивка,, Благодаря на Пожарна Безопастност град Хасково за запомнящите се преживявания от децата и персонала на детското заведение !
  • 5
   Со
   Со
   7 -3
   19:55, 13 сеп 2018
   Заучени,високопарни фрази,но истината е друга ☹
  • 6
   Со
   Со
   5 -3
   20:19, 13 сеп 2018
   Дори и от коментара Ви,госпожо:"защото се вижда и от снимковия материал по горе ,че присъстват деца от различни етноси"личи отношението към другия етнос...какво се вижда от снимките-деца по какво да познаем етноса???
  • 7
   Би
   Бивша
   6 0
   10:24, 14 сеп 2018
   Съгласна съм с последния коментар,даже бих казала,че дискриминационното отношение е повече към учителите,работещи с децата от циганския етнос.
  • 8
   Pi
   pipi
   1 -5
   17:01, 14 сеп 2018
   В този град май живеят само злобни,комплексирани и... Виж коментара
   • Би
    Бивша
    4 0
    17:24, 14 сеп 2018
    Хайде,сега градът и хората виновни!Не Ви устройва истината и размахвате пръст,поучавате,давате съвети.Май си изпуснахме нервите 😉
   • Со
    Со
    3 0
    17:52, 14 сеп 2018
    Защо обиждате,коментарът Ви е груб и показва безсилие.И никой не омаловажава труда на учителките.За тех,само респект!
  • 9
   Де
   Десислсавя Хубенова
   4 -1
   17:05, 14 сеп 2018
   Ами те хората са казали с две дини под една мишница не става ;) На всички е ясно кой кого толелира ...а за равнопоставеност... ама вие сериозно ли? Точно заучени фрази са това госпожо Петкова..
   Браво на Учителите за добре свършената работа !

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
  15 юли 2020
  Последни новини