От х:

Днес в x:

Помпей: В очакване на бедствието по VIASAT HISTORY

Помпей: В очакване на бедствието
Започва в неделя, 16 септември, в 21:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Историчката д-р Бетани Хюс, археологът Ракша Дейв и журналистът Джон Сърджънт изследват какъв е бил животът в обречения град Помпей в последните 48 часа преди изригването на вулкана. Разпростирайки се в целия разрушен град и заобикалящите го райони, те изследват нови разкопки, влизат в добре запазени римски сгради, следват анализа на човешките останки и посещават самия вулкан.
За векове eдна трета от римския град Помпей е оставена недокосната. Това означава, че хиляди магазини, домове, улици и тела лежат под пепелта вече 2000 години - точно, както са били в деня на изригването на вулкана.

Тази година за първи път в части от недокоснатата територия ще има нови археологически разкопки - и ние ще проследим невероятните открития от първия ред.

История на оръжията
Започва в петък, 14 септември, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 10 x 60 мин.

Оръжията са инструменти на войната, които са създадени, за да защитават и нараняват човешките същества, но освен това предизвикват иновации и ускоряват прогреса.

"История на оръжията" показва еволюцията на оръжейните технологии по невиждан до момента начин. Някои от най-известните световни експерти ще изследват тайните на оръжията от първо лице. Експериментите им ще илюстрират как оръжията са променили посоката на историята и как са определили съдбата на човечеството. Подробни анимации ще осигурят на зрителя интимен поглед към моментита, когато оръжията са променяли историята.

"История на оръжията" показва научното и историческо значение на оръжията и как те оформят модерното общество

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини