От х:

Днес в x:

Кюриозити засне странен обект на Марс

кипът на роувъра Кюриозити (Curiosity) забеляза тази седмица странно изглеждащ обект на Марс. Някои от „уфолозите“ веднага обясниха видяното като парчета, които може да са части от чужд космически кораб.

Роувърът засне изображение на тънък, светло оцветен предмет, лежащ върху червеникавата почва. Той наистина се отличава явно от заобикалящата го повърхност.

От екипа упрвляващ Curiosity от Земята нарекоха загадъчното парче „остатъци от чужд обект на Петегроув.“

Pettegrove Point е районът, изучаван в момента от роувъра Кюриозити в кратера Гейл (Gale) на Марс.

От екипа изразиха известни опасения, че роувърът би могъл да е изпуснал нещо от себе си.

„Всъщност беше установено, че въпросният обект е много тънка люспа от скала, така че всички ние можем да си отдъхнем тази нощ, защото имаше известна загриженост, че роувърът пак би могъл да пусне сам нещо от себе си“, заяви Бритни Купър, член на екипа на роувъра.

Кюриозити вече има по-добър поглед към скалата, като използва своята ChemCam, за да увеличи обекта и да го идентифицира като естествено парче от пейзажа на Марс.

Екипът на роувъра имаше основания да бъде загрижен, що се отнася до идентифицирането на обекта. През 2012 г. Роувърът забеляза един също толкова загадъчно ярък предмет върху повърхността, който се оказа малка част от пластмасов материал, изпуснат от самия ровер.

Този път всичко около роувъра на Марс изглежда съвсем наред.

Източник: megavselena.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини