От х:

Днес в x:

Бягайте за здраве и по-добър секс

Спортът има много ползи за здравето. Редовното ходене на тренировки удължава живота; намалява стреса, натрупан през деня; подобрява паметта и концентрацията; спомага за извайване на тялото. Има и друго предимство – подобрява интимните отношения.

Ако обичате да бягате или съчетавате този вид натоварване с други активности, може би вече знаете, че спортуващите се справят по-добре в секса. Според учени само 30-минутно тичане в парка може да повиши тестостерона и либидото, което е предпоставка за по-продължителни и горещи изживявания в леглото.

Как бягането повлиява на секса?

Най-голямото предимство на тичането е, че след него либидото се покачва и спортуващият изпитва по-силно желание за секс. През 2013 г. проучване наблюдава ефекта от различни упражнения върху жени, взимащи антидепресанти – медикаменти, които влияят отрицателно на либидото. Резултатите на участничките са категорични – изпълняването на аеробни упражнения като тичането засилва желанието за интимност.

Нивото на тестостерона заема важна роля в процеса на регулиране на либидото при мъжете и жените. Колкото по-висок е тестостеронът, толкова по-сексуално активен се чувства човек. При жените нивото му е най-голямо по време на овулация, но и при по-интензивно бягане. Това доказва и проучване на Кеймбриджкия университет, според което маратонците нямат проблеми с тестостерона и правят по-дълъг и качествен секс.

Бягането подобрява психиката

Според специалистите, провели горепосочените проучвания, редовната физическа активност (поне 10 часа седмично) поддържа нормалните нива на тестостерона в тялото при жените. Ето защо дамите, които нямат време за спортуване, не изпитват удоволствие от секса или не са достатъчно активни в леглото. Лекарите препоръчват на дамите да тичат или ходят на фитнес преди секс, за да може по-лесно и бързо да получат оргазъм.

Тичането е полезно и за мъже, които имат еректилна дисфункция – чести нарушения в сексуалния живот. По време на него се подобрява циркулацията на кръвта в тялото, което е крачка към по-лесното получаване на ерекция при представителите на силния пол.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини