От х:

Днес в x:

Раниха хасковски полицай при опит за потушаване на скандал в ромската махала

Хасковски полицай пострада при опит за потушаван на скандал в ромската махала, съобщиха от областната дирекция на МВР. Униформеният бил част от патрул, изпратен на сигнал в квартал Република в Хасково. Около 21:30 часа снощи 20-годишна жена се жалвала, че съпругът й и неговият баща са я изгонили от палатката, в която живеели. Мъжете я заплашили, че ще й вземат 2-годишното дете и срещу нея ще бъдат предприети развратни действия.

Изпратените на място полицаи установили 28-годишния мъж, с когото подателката на сигнала живеела и 54-годишния му баща. В присъствието на униформените двамата мъже заплашили жената с убийство и категорично отказали да й върнат детето. Те били предупредени устно от служителите на МВР да потушат скандала и били привикани в сградата на Районното управление в Хасково за изясняване на случая и вземане на отношение. Двамата роми обаче категорично отказали.

Съпругът и баща му започнали да заплашват полицаите със саморазправа и в същото време с два леки автомобила пристигнали общо 8 души. Те нападнали служителите на реда, носейки брадви, сапове и улуци. Един от тях ударил с юмрук един от полицаите по главата. За овладяване на ситуацията и недопускане на последващи посегателства спрямо полицаите е използвано огнестрелно оръжие, вследствие на което са задържани петима от мъжете. Трима от извършителите на хулиганските действия са избягали и се укриват, като е организирано издирването им.

При употребата на огнестрелното оръжие няма пострадали.

Пострадалият полицай е прегледан в Спешното, при което е установено, че му е нанесена лека телесна повреда.

По случая е образувано бързо производство, което се наблюдава от Районна прокуратура Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Ха
    хасковлийка
    132 -3
    12:37, 2 авг 2018
    Стреляйте бе момчета, на месо, те ви взеха за кашмер,какво ги куткате ?
    • Jo
      John
      12 -6
      16:10, 2 авг 2018
      Всички в този Хасковски квартал са електората на герб...ще бъдат пуснати веднага,а полицаите дано не бъдат наказани
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    97 -3
    13:19, 2 авг 2018
    Тези дни има много статии и коментари за циганите и тяхното нагло държание.То не са проститутки крадли,калайджии пияници и крадци.Не виждате ли,че циганите в държавата не взимат от дума и ред и не спазват законите.Живеят си живота и точат държавата без да дават нищо полезно на никого.От тях няма никаква полза,само вреди и загуби носят на останалите хора в България.Сложете ги на място и нека имат страх.Трябва да се страхуват и да имат респект от полицията,а не да скачат срещу им с колове и ножове.Приберете ги до един и само бой бой и пак бой в полицията без видими следи.Бой и без храна и вода и пак бой.Пуснете ги след месец в някоя незакрита уранова мина да работят без пари.Само така ще се стреснат тези цигански гадове.
    • Ka
      Karloss
      0 -4
      00:32, 4 авг 2018
      Каква загуба имате от циганите е тапунгер добре чя... Виж коментара
  • 3
    Когато неспазването на законите започва от върховете на държавата това няма как да не рефлектира върху населението, особено на най - необразованият и най-невъзпитан етнос от населението - ромите. Лошият пример е по - увличащ от добрият пример, и когато от най-високо се демонстрира недосегаемост и се погазват фрапантно и нагло законите без да има последствие за нарушителите това тръгва като лавина и повлича дори тези които се опитват в беззаконната джунгла, в каквато е превърната тази територия, да спазват някакви правила. Така ще бъде докато няма ефективно осъдени политици, прокурори, съдии, следователи, адвокати, митничари, полицаи и служители в секретните служби, както и именити мафиоти и олигарси, които заедно с преждеизброените са пленили държавата и препоробили населението. Не че населението много се дърпа, освен анонимно и в социалните мрежи.
  • 4
    А
    А
    36 0
    14:30, 2 авг 2018
    “При употребата на огнестрелното оръжие няма пострадали.“

    Ех, жалко.
  • 5
    Ха
    Хасковлия
    26 -1
    14:43, 2 авг 2018
    Много много е прав ,,Речния моряк ,,за всичко е прав.Но ние с това овчедушие си трайкаме и се правим на ,,Толерантни европейци,,
  • 6
    Тя
    Тя
    30 0
    14:53, 2 авг 2018
    В Индия и Пакистан полицаите ходят със сопи и си налагат яко племето.Явно само с бой се оправят.
  • 7
    Ма
    МАНГО
    28 -2
    15:10, 2 авг 2018
    Къде е "Черния Гошо"?
    Ще търсите друг такъв квартален, ама няма!
    Ако съм на мястото на ударения полицай - хвърлям си униформата веднага. След като системата не го защитава, деца-сираци ли да остави? Примерно!
  • 8
    Ко
    Колега
    17 -2
    15:52, 2 авг 2018
    Хайде сега награждаваният Ст.Инсп. Динко Динков да излезне на улицата,да поработи в кв.Република,а не на бюрото.
    Да излезне да работи съвместно с патрулката я кв.Република и да маха със стоп палката!
    Иначе тотално пенсионер!
  • 9
    Ас
    Асан
    10 -8
    15:54, 2 авг 2018
    До всички хитлеристи тоест коментари едно уточнение тези роми които са нападнали полицая не са от кв. РЕПУБЛИКА те са калайджии сезоннипришълци които се самостаняват в палатки срещу Ерозията и са без адресна регистрация.Според мен някоя институция не си гледа работата .И би следвало тези палатки да се премахнат.Така чене хулете тези от квартала...
  • 10
    См
    Смяна....
    19 0
    16:00, 2 авг 2018
    Бах тая сган.... Бой до посиране и да лежат в палатките....
  • 11
    Ге
    Георги Иванов
    4 -10
    17:22, 2 авг 2018
    Малко му е на полицайчето трябваше пистолета му в... Виж коментара
  • 12
    До
    До Георги Иванов
    5 0
    22:10, 2 авг 2018
    Не сте прав ! Такива са законите. Понякога дори нямат право да употребяват....А как да ни защитават, как те сами да се предпазят ? Закона трябва да се промени !!! Как ще дигнеш ръка срещу полицай и ще останеш ненаказан ? Само в България го има . Друг е въпросът, че има и полицаи - мекерета, които петнят името и затова хората им нямат вяра.
Последни новини