От х:

Днес в x:

Зловеща фалшива новина! Канят на погребение на баба Дора. Преглед на печата

24 часа

Зловеща фалшива новина! Канят на погребение на баба Дора

Зловещото заглавие обиколи интернет за няколко дни. Сайтове с неизвестни собственици преминаха всякакви граници и на гребена на истерията с болните животни поканиха на погребение на прочулата се като баба Дора стопанка на стадо кози от село Шарково.

Труд

Сидеров поиска оставката на Симеонов

Нови трусове и напрежение между коалиционните партньори на ГЕРБ белязаха днешния ден. Лидерът на Атака и председател на парламентарната група "Обединени патриоти" Волен Сидеров поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, ако последният не се извини за думите си "пълен лобизъм" относно поправките в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол. "Ако Симеонов не направи това, трябва да напусне поста си", заяви Сидеров в Министерски съвет, където отиде преди началото на правителственото заседание.

Монитор

Евтаназираха стадото на баба Дора в Шарково

Тази сутрин селото е било отцепено. Полицаи са извели от Шарково гражданите, които бяха блокирали пътя до последното оцеляло стадо на баба Дора. Умъртвеното на животните е започнало към 15 ч. Порожанов обясни, че днес областният щаб се е събрал и са решили днес да започне евтаназирането на животните, което по думите му вече е приключило. Той припомни, че в Шарково са останали само три стада, две по 15 животни и едно от 150, именно на баба Дора. При него обаче само половината са били регистрирани. Сега предстои обезпаразитяване и дезинфекция. Порожанов припомни, че от утре започват изплащането на обезщетенията на стопаните от Шарково.

Стандарт

Държавата се напълни с редници

Българинът няма нужда вече нито от цирк, нито от кино. Малките коалиционни патньори на ГЕРБ устроиха поредния зрелищен спектакъл, който засенчва представленията на цирк "Балкански" и всички холивудски военни екшъни.

Денят започна с яростен щурм на лидера на "Атака" Волен Сидеров пред Нова тв. Той настоя вицепремиерът Симеонов да подаде оставка, заплаши го със съд и го обвини.

Сега

Властта съвсем се оплете с разходите за тол системата

Широкопръстото правителство на Бойко Борисов вчера реши, че Министерството на регионалното развитие може да вдигне със 180 млн. лева тавана на разходите си за тази година. Според съобщението на правителствената пресслужба парите са за прословутата тол система, която се очаква да заработи догодина и чрез която всички пътни такси ще се събират по електронен път. Смущаващото в новината е, че досега министри и пътни шефове неуморно се хвалеха, че са измислили схема, която да не натоварва бюджета - победителят в конкурса щял да финансира изграждането на системата със собствени средства, а после щял да си възстанови инвестираните средства чрез приходите от електронните такси и винетки. Сега излиза, че това е било чиста дезинформация.

Капитал дейли

Срокът за актуализация на касовите апарати се удължава

Срокът, в който регистрираните по ДДС търговци трябва да сменят или пренастроят своите касови апарати, се удължава с три месеца до март 2019 г. Това става ясно от публикувания в сайта на Министерството на финансите проект на Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

Ведомството имаше 6 месеца да разпише подробно изискванията към приетите през март промени в Закона за ДДС, с които се цели подобряване на отчетността на бизнеса. За всички останали търговци срокът остава непроменен - юни 2019 г. за нерегистрираните по ДДС и краят на следващата година за ползващите интегрирани автоматизирани системи за продажби - например търговските вериги.

Дума

АЕЦ "Козлодуй" ще може да работи до 2051 г.

Оборудването, строителните конструкции и системи на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" са в работоспособно състояние и могат да бъдат експлоатирани безопасно до 2051 г. Това са показали резултатите от извършените през изминалите две години изследвания по проекта за удължаване на живота на ядрената мощност. Те бяха представени на специално събитие в Министерството на енергетиката, в което освен министър Теменужка Петкова участваха изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Андреев и първият заместник генерален директор на "Росатом" Кирил Комаров.

"След като през миналата година пети блок на атомната ни централа получи от Агенцията за ядрено регулиране нов десетгодишен лиценз, днес успешното продължаване на експлоатационния срок на шести блок е сред водещите ни задачи в областта на ядрената енергетика", заяви министър Петкова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини