От х:

Днес в x:

Полицията изведе доброволците от Шарково

Полицията изведе доброволците, които пазеха животните, от село Шарково. Вече е въведена карантинна зона от три километра в района на Ямболско.
 
Представители на медиите не бяха допуснати до населеното място. Според заповедта на Агенцията по храните в селото не се допускат автомобили и хора, които нямат адресна регистрация в селото. Там могат да влизат единствено ветеринари и работници, свързани с дезинфекцията, полицаи, представители на властите и търговци, които зареждат селото. Ветеринарните лекари, които не успяха да вземат пробите от животните, бяха сменени.
 
От земеделското министерство са категорични, че животните в село Шарково трябва да бъдат умъртвени, защото се намират в огнище, където е открита чума.
 
Очаква се и Баба Дора от ямболското село Шарково да загуби животните си заради огнището на чума в селото. Стадата на много животновъди в Ямболско и Бургаско бяха изцяло евтаназирани, въпреки че голяма част от животните не проявяват симптоми на чумата.

МВР е готово да проверява за укриване на животни, ако Агенцията по безопасност на храните поиска това. След Воден, Крайново и Странджа, Шарково е четвъртото село, където се евтаназират овце и кози заради положителните проби за чума.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чл
    Член
    3 0
    12:15, 22 юли 2018
    Ужас!!! Горките хора!!!
Последни новини