От х:

Днес в x:

Мистериозен 20-метров гейзер бликна край Доситеево, втрещи местните

Изображение 1 от 2

    Мощен мистериозен гейзер бликна в сряда около 17 часа насред поляна край харманлийското село Доситеево, съобщиха читатели на Haskovо.net, които изпратиха и видео от необичайното явление. Водата бликнала със страшна сила встрани от пътя, на около километър северно от селото. На мястото се събраха мнозина местни жители, които се дивяха на видяното, разказаха очевидци.

    Кметът на Доситеево Митко Вълчев потвърди за необикновения гейзер. „Там не минава водопровод на ВиК, няма и действащ канал на „Напоителни системи“, така че не можем да си обясним какво се случи“, разказа селският управник. По думите му гейзерът бил с височина 15-20 метра. Вълчев уточни, че някъде в близост преди години е минавал водопровод за напояване, обаче всичко вече било разграбено и там вече нямало никакви тръби.

    „Водата блика вече повече от час и половина със същата сила и това вече е повече от странно“, допълни кметът на селото.

    Селото влезе в новините преди две години с горските пожари в близост, а кметът Митко Вълчев дори пострада сериозно при опит да гаси и се наложи да бъде подложен на продължително лечение в клиниката по изгаряния в Пловдив. Районът е известен с честите си летни пожари и затова внезапно бликналият мощен гейзер озадачи местните, а някои дори потърсиха знамение в необяснимото явление.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Mi
      MINDX
      15 0
      21:52, 27 юни 2018
      По принцип гейзерните полета се намират във вулканични райони, като самите гейзери възникват в резултат на близостта на магмата. Повърхностните води си проправят път до дълбочина около 2000 m, където достигат нагорещени скали. В резултат на това налягането на водата се повишава и тя кипи, като на повърхността избликват струи гореща вода и пара.
    • 2
      Пи
      питам
      7 -3
      22:39, 27 юни 2018

      Понеже показвате някакви знания за гейзерите да ви попитам: Според вас излиза че водата, която е бликнала задължително трябва да е гореща?Питам ви защото ми е интересно.Възможно ли е водата да е студена?Явно налягането отдолу е голямо.Може би правилно предполагате че е гореща вода.Дали някоя държавна институция ще отиде да види и ще обясни на какво се дължи това?

      • Аз
        Аз Съм
        3 -20
        23:50, 27 юни 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Ха
      Хасково
      11 0
      02:05, 28 юни 2018
      Сигурно затова няма вода в хасково,по високите квартали....
    • 4
      Ав
      Автор
      10 -1
      08:37, 28 юни 2018
      По-вероятно е да изпускат водата от язовира от колкото да е гейзер.
      • Ав
        Автор
        1 -1
        08:38, 28 юни 2018
        *отколкото
    • 5
      Х-
      Х-СИНТ
      2 0
      13:40, 28 юни 2018
      Не е гейзер естествено,както се вижда от видеото-водата блика с еднаква сила и на равен интервал,освен това водата от гейзерите е нагорещена до точка на кипене,което пък означава,че изригването щеше да е съпроводено с облаци издигаща се пара и тн.
      Тук става въпрос или за дефектирал водопровод или за изблик на подпочвени води в следствие от свръх налягане в подземен воден басейн.

      Подобно явление,може да се наблюдава и в градска среда- изблик на вода от отводнителна улична шахта при условия на прекомерен дъжд и неспособността на отводнителната мрежа да се справи с дебита на навлизащата в нея вода-получава се вътрешно свръх-налягане и от някъде бликва чуден воден стълб с изключителна сила при това.

      Така,че доситеевци,спете спокойно,няма нищо неестествено в случая.
    • 6
      Пи
      пипе
      0 0
      20:51, 1 юли 2018
      ТВА Е ПЕТРОЛ,или керосин на военните на Узунжово село
    Последни новини