От х:

Днес в x:

Половин кило взрив за Черния на Кенана. Преглед на печата

Поставената вчера под "Ситроен Берлинго" половинкилограмова бомба е водеща новина и за двата регионални вестника днес – "Хасковска Марица" и "Новинар юг". Взривното устройство бе поставено под колата на Светозар Делчев, известен и като Черния, и като Зарко. По информация на вестниците той е криминално проявен. Според "Хасковска Марица" е гравитирал около бандата на Димитър Желязков – Очите. Преди две години бе запален негов луксозен джип, припомнят вестниците.

40 кучета изтровени, двама еколози в ареста, информира за снощния скандал "Хасковска Марица". Природозащитници от австрийска организация откриха в контейнер труповете на 40 животни, изтровени и нахвърляни в кофата за боклук. Потресените европейци били натопени от шефа на зоопарка д-р Ясен Стайков, че са счупили стъкло на сграда и били отведени в РПУ Хасково.
Групата от десетина еколози прекара нощта в зоопарка в Кенана, защото от сградата, в която държат маймуните, се дочуваше кучешко скимтене. Природозащитниците настояваха животните да бъдат изведени оттам, за да ги откарат в собствения си приют в Казанлък, който е лицензиран и отговаря на всички европейски изисквания. Там те извършват безплатно обезпаразитяване и кастриране. Това обаче не им бе позволено, д-р Стайков пред тях твърдял, че там няма никакви кучета. Полицейска кола бе паркирана и престоя до полунощ до микробусите на австрийците.
Читателите на Haskovo.net по-късно днес ще могат да прочетат подробности от снощните събития в зоопарка, както и за продължаващата акция на защитниците на животните.

Правят кариера до гнезда на защитени птици, четем на втора страница в "Хасковска Марица". Става дума за с. Щит, където гнездят царски орли.

Осъдиха митничари за подкуп, акцентира изданието на криминалната страница. Бившите служители на ГКПП Капитан Андреево Красимир Тенчев и Михаил ДОбчев получиха вчера условни присъди.

Гърция обвинява Росен Димов в пране на пари, четем в голям материал на 4 страница. Росен Димов е бившият апелативен прокурор на Пловдив.

22-ма депутати на разпит за изтекли тайни, четем на 5 страница. Става дума за изтеклия от парламента секретен доклад на шефа на ДАНС Петко Сертов със списък на случаите за корупция, по които е разследван кметът на Хасково Георги Иванов.
За случая с депутати – къртици Haskovo.net писа преди няколко дни. Вчера информацията бе официално потвърдена в парламента.

Милко Калайджиев: С богатите съм още от мутренски години. Интервюто с певеца е в приложението "Арена".

90 пенсионери от днес в Слънчев бряг без пари, акцентира на втора страница "Новинар юг". Държавата плаща 36 000 лева за почивката на старците от региона.

Срещата с Любомир Левчев снощи в Димитровград отбелязва изданието със снимка на втора страница. Левчев е лауреат от 1984 г. на наградата на името на поета с ватенката. На 7 май тя ще бъде връчена официално на новия лауреат – Ивайло Балабанов.

186 месеца затвор за крадците от "Химмаш", акцентира вестникът на трета страница. Четирима роми, изнесли 20 тона цветни метали от хасковската фирма, отнесоха общо 15 години и половина решетки.

Д-р Антони Гогов управлявал ловджиите като агент Петко, четем на 4 страница в броя. Скандалите в хасковското ловно рибарско дружество продължават.

Хирурзи вадят шише от дирника на 58-годишен, пише на 12 страница вестникът. Преди ден хасковските хирурзи извадили бутилка от натурален сок от ануса на възрастен хасковлия.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини