От х:

Днес в x:

Хасково с почит към Ботев и загиналите за свободата на България

    Точно в 12 часа днес десетки хора в Хасково сведоха глави мълчаливо под звука на сирената в почит на Христо Ботев и българските герои, отдали живота си за свободата и независимостта на България.

    Пред бюст-паметника на революционера пред читалище “Заря“ се проведе ритуала по поднасяне на венци и с участието на представителната рота от хасковския гарнизон и Духовия оркестър на Хасково.

    „Днес свеждаме глава за минута кратко мълчание, но в тази минута са обединени нашето минало, бъдеще и настояще“, каза в словото си кметът на Хасково Добри Беливанов.  И цитира че "тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!".

     „ Да пазим паметта за Христо Ботев и героите, доказали, че на тази малка земя-България живее достоен народ“, каза още градоначалникът.

    Венци и цветя поднесоха пред паметника на героя политически фигури и граждани.

     haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Пи
      Писна ни
      19 -6
      15:57, 2 юни 2018
      Писна ни от тия гербаджийски отрепки да ни ги тикат пред погледите на светли празници, скрийте се бе нещастници, не петнете героите
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        4 -4
        22:13, 2 юни 2018
        Публикация на Ботев от 1875г------------------ „ В едно село руснаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и не оставиха ни една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано… На мяста даже и кръв са пролея!”
    • 2
      Ба
      бате Ж
      8 -3
      20:41, 2 юни 2018
      Ботев ако беше видял ДЯДО КМЕТ,щеше да се качи обратно на кораба Радецки и замине надалеч.....
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      7 -6
      21:01, 2 юни 2018
      Къде са "общинските съветници"?Мнооого са заети.И оня бозавия,със синята фанелка.Четвъртък 8!И дали областния вече научи кой е Ботев?
    • 4
      Му
      Мунчо
      4 -5
      22:36, 2 юни 2018
      Де го Зурлю Мавритански , бе?
    Последни новини