От х:

Днес в x:

Русия разполага крилати ракети "Калибр" за постоянно в Средиземно море,

Руски кораби с крилати ракети "Калибр" ще бъдат на постоянно дежурство в Средиземно море, заяви президентът на Русия Владимир Путин на съвещание в Сочи, в което учатват руководството но руското министрество на отбраната и ръководители на предприятия от отбранително-промишления комплекс.

Разполагането на руските военни кораби е "заради оставащата терористична заплаха в Сирия",  подчертава Пурин на срещата с руското висше военно командване в Сочи.

"Поради оставащата заплаха от нахлувания на международни терористи в Сирия, нашите кораби  в Средиземно море с крилати ракети "Калибр" ще бъдат на постоянна бойна вахта", посочва руският държавен глава.

Путин настоява да продължи провеждането на далечни морски кампании и учения. По думите му през 2018 предстои да се проведат около 102 морски кампании на руски кораби и подводници".

Русия ще продължи да подсилва морската част от ядрените си сили, за да увеличи ролята на руския военен флот в ядреното възпиране, отбелязва Путин.

Военната операция на Русия в Сирия с поддръжката на военоморския флот продължава от 2015 год. В момента в Средиземно море действа руска ескадра в състав до 15 бойни кораба и плавателни съдове, споредофициални съобщения на руския Черноморски флот. По данни на наблюдатели през 2017 г. в хода на военна операция близо до сирийското крайбрежие постоянно се намират до три фрегати и кораби. Няколко месеца близо до Сирия действаше корабната група с тежкия самолетоносач "Адмирал Кузнецов".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини