От х:

Днес в x:

„Розите на България“ танцуваха под звуците на „Празнична сюита“ в две училища

  Две училища от община Първомай се включиха в инициативата на МОН и децата от чужбина, техните родители и българските общности „Розите на България“.

  Най-напред учители и ученици от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в едно от големите междучасия се хванаха на общо хоро под звуците на избраната от организаторите „Българска сюита“. За случая много от учениците от танцовите клубове и техни учители бяха дошли с носии. С особено въодушевление се включиха най-малките златаровци.

  Целта на днешната инициатива бе под звуците на произведението на Стефан Мутафчиев да се извие празничен хоровод на оживени места както в България, така и по света. Тя носи идеята за обединението на всички българи, за празника на светите братя Кирил и Методий, за талантливите „рози на България“ – нашите деца.

  Днешният празничен 11 май използваха учителите и учениците от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина. С тържествена програма, пленер и танци те показаха част от усвоените умения през годината в различните творчески клубове. Директорът на училището Пенка Петкова отличи изявени ученици. След това всички присъстващи – домакини и гости се хванаха на общо хоро.

  Така деца и възрастни показаха своя патриотичен дух и единство с българите по целия свят и предизвикаха все повече хора да мислят, преживяват и обичат България.

  Същото хоро – „Празнична сюита“ в изпълнение на БНР, ФА „Тракия“ и хор „Космически гласове“ тази година ще прозвучи в Първомай и на 24 май, в края на празничния концерт пред читалището. Организаторите канят всички, носещи в себе си патриотичен дух и любов към България, да се присъединят.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   18
   1876
   3 -8
   15:29, 11 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
   • Ма
    Майтапчия
    1 -2
    21:32, 11 май 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   То
   Тонка Будакова
   5 -5
   16:15, 11 май 2018
   Изключително просташки коментар!!!
  • 3
   Ко
   Кой?
   3 -4
   17:06, 12 май 2018
   Цензура се налага на конкретен човек или медия. В случая става дума за естетическа хигиена.
  • 4
   То
   Тонка Будакова
   2 -3
   18:48, 12 май 2018
   Тонка Будакова пише с името си, а на мишки като "кой" не си прави труда да обяснява етимология и значение на думи.
  • 5
   Ко
   Кой?
   1 -3
   22:37, 12 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 09.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
  09 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  09 апр 2020
  Последни новини