От х:

Днес в x:

Когато не се храниш достатъчно

Приемането на по-малко от необходимото количество храна е не по-малко вредно от преяждането. Тялото ни се нуждае от своето гориво, за да функционира нормално. А това е именно храната. И ако го лишаваме от нея, то ни дава ясни сигнали, че сме тръгнали по грешен път.

Умората
Най-явният признак, че не се храним достатъчно. Няма как да имаме енергия и да бъдем пълноценни, ако не ядем. Клетките се нуждаят от глюкоза, за да функционират. Затова и по време на диетите, които редуцират рязко калориите, сякаш нямаме сила да станем от леглото. 

Студ
Ако непрекъснато ни е студено, дори на хората около нас да им е топло, това може да е притеснителен знак. Когато приемаме малко калории, телесната ни температура спада. Причината е, че се получава дисбаланс в щитовидния хормон Т3, отговорен за регулирането й.

Кофеин
Има взаимна зависимост между толкова колко храна приемаме и колко кафе пием. Колкото по-малко ядем, толкова повече имаме нужда от течности, съдържащи кофеин.

А комбинацията между глад и много кафета не е никак полезна за нашия стомах, защото се увеличава киселиността в него. От там ставаме жертва на спазми, киселини и гадене.

Гняв
"Не си ти, когато си гладен" - има много истина в този рекламен слоган. Освен за регулиране на нормалните процеси в организма, храната ни е необходима и за да се осъществява контрол върху емоции.

А гневът е една от най-трудните за контролиране емоции, припомнят и от Insider. Затова ако постоянно сме бесни на целия свят, решението може да се крие в една пълна чиния с храна.

Репродуктивни проблеми
При дамите, които не приемат достатъчно количество разнообразна храна, се забелязва спиране на месечния цикъл. А това директно влияе на възможността за забременяване. Дори подобен симптом да не е на лице, храната, която приемаме, или не приемаме, може да ни постави в графата на хората с репродуктивни проблеми.

Килограмите
Една от най-големите заблуди е, че като редуцираме до минимум храната, която приемаме, ще отслабнем бързо и лесно. А истината е, че тялото ни започва да трупа запаси и не иска да се разделя с тези мазнини, които са му останали. Просто защитен механизъм.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини