От х:

Днес в x:

Данъчните поискаха МВР да прибере пищовите на двама длъжници

Да бъдат отнети 2 разрешителни за ползване на лично оръжие и 28 задгранични паспорта от данъчни длъжници поискаха публичните изпълнители от НАП-Хасково, съобщиха от местната дирекция. Мерките са част от извънредния план за затягане на финансовата дисциплина, противодействие на измамите и гарантиране на бюджета. Те се прилагат само спрямо лица, натрупали данъчни или осигурителни задължения в големи размери, които не могат да представят парични средства или обезпечения за тяхното погасяване.

2 иска за ограничаване правото на ползване на огнестрелно оръжие е изпратила засега НАП-Хасково до органите на МВР. Предстои полицията да конфискува оръжията и разрешителните документи към тях. Същата мярка ще бъде приложена следващата седмица спрямо още 12 длъжници. Без право да напускат страната по настояване на НАП-Хасково ще бъдат 28 лица. Техните данни са предоставени на граничните власти, които ще контролират забранителния режим и няма да им позволяват да напускат страната.

За 4-ма длъжници НАП-Хасково предупреди органи, издаващи лицензи за продажба на алкохол и извършване на транспортна дейност, да не подновява разрешителните им. След тази мярка, четиримата са превели 17 742 лева за частично погасяване на дължимите данъци.

Междувременно фирми, на които бяха блокирани банковите сметки, внесоха още 6 500 лева, с което сумата на издълженото от тях нарасна на 24 300 лева, информират още от НАП Хасково.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини