От х:

Днес в x:

Лекар твърди, че е имплантирал клонирани ембриони в утробата на жени

Лекар, специалист по проблемите на плодовитостта, заяви вчера, че е клонирал 14 човешки ембриона и е имплантирал 11 от тях в утробата на четири жени, които били готови да родят клонирани бебета, пише "Индипендънт".

Всичко било записано от независим продуцент на документални филми, който потвърдил пред британския ежедневник, че клонирането наистина се е състояло и че жените искрено се надявали да забременеят с първите клонирани ембриони, създадени специално за целта на човешкото възпроизводство.

Панайотис Завос разби върховното табу за прехвърлянето на клонирани ембриони в човешката утроба, процедура, квалифицирана като криминално престъпление във Великобритания и незаконна в много други страни. Вестникът предполага, че той свършил работата си в тайна лаборатория, вероятно в Близкия изток, където не действа забрана за клонирането.

Д-р Завос, който е национализиран американец, има клиники за лекуване проблемите на плодовитостта в Кентъки и Кипър, където е роден. Пациентите му - три семейни двойки и една жена - са от Великобритания, САЩ и неназована страна от Близкия изток.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини