От х:

Днес в x:

Изключен е ислямски тероризъм при нападението в Мюнстер

Изключен е ислямски тероризъм при нападението в Мюнстер. Все още обаче се изявсняват мотивите за кървавия акт на насилие, както и дали извършителят е имал съучастници. Това твърдят източници от германското разузнаване, предадоха световните информационни агенции. 
 
На този етап се потвърждава версията, че нападателят е германец с психически проблеми, роден през 1969 година, каквито публикации се появиха в местната преса. Известно е, че е правил опити за самоубийство и е имал намерение да пробва отново. Имал е проблеми в работата си, а в миналото се е занимавал с наркотрафик
 
Припомняме, че вчера бус се вряза в тълпата в западния германски град. Загинаха най-малко трима души, а други 30 бяха ранени. Според различни версии, жертвите са 3 или четири. Нападателят се самоуби с огнестрелно оръжие. Отцепен бе районът на централна гара, като полицията предупреди живеещите там да стоят по домовете си. Взривно устройство не е било открито.
 
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон вече осъдиха атаката и изразиха съболезнования за жертвите. 
Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини