От х:

Днес в x:

НАТО одобрява отбранителен пакт срещу руска атака

Министрите на отбраната от страните членки на НАТО ще одобрят днес нов отбранителен план срещу евентуална атака на Русия по няколко фронта, предаде Ройтерс.

Днес започва двудневната им среща в Брюксел.

Стратегията, която е тайна, отива по-далеч от съществуващите регионални планове за отбрана. Тя цели подготовка за отразяването на всякаква едновременна атака в балтийския и черономорския региони, включително с ядрени оръжия, проникване в компютърни мрежи или от Космоса.
Русия спира дейността на представителството си в НАТО

Според официални представители и дипломати няма непосредствена заплаха от подобни нападения. Русия твърди, че не възнамерява да започва война и обвинява НАТО, че дестабилизира Европа с тези приготовления.

Политици от САЩ и дипломати от Северноатлантическия пакт обаче изтъкват, че Концепцията за възпиране и отбрана в евроатлантическата зона и нейният стратегически план за прилагане са необходими поради факта, че Русия разработва усъвършенствани оръжейни системи и разполага войски и военно оборудване в близост до границите на алианса. И това е необходимо въпреки новото съсредоточаване на НАТО върху въоръжаващия се Китай, отбелязват експерти и официални представители.

В началото на седмицата Русия обяви, че прекратява дейността на представителството си в НАТО, както и на това на пакта в Москва.

 

Източник: ClubZ

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ци
    цивилизационен избор
    4 -1
    10:10, 21 окт 2021
    НАТО подготвя атака, не Русия. България е фронтова страна и ще изгърми като бушон от първа линия.
  • 2
    А
    А
    2 -1
    13:04, 21 окт 2021
    Проблема не евентуална атака от Русия. А самата атака от НАТО. Всеки знае количествата на газ в Русия ще стигнат за 100 години напред за целия свят, а сега всичко това търсят. Хвърлят горещ картоф на който им хареса за да си вземат тяхното. Мир трудно ще има като хората са гладни.
  • 3
    Ед
    Един от Вас
    2 0
    15:37, 21 окт 2021
    А защо Русия закрива представителството си не пишете - защото НАТО им съкращава хората - максимално 10 с обслужващия персонал

Случаен виц

Последни новини