От х:

Днес в x:

Социалистите ни канят на среща с проф. Иво Христов

„Как стигнахме дотук” е темата на среща с геополитическия анализатор и социален учен проф. Иво Христов. Той ще гостува в Първомай по покана на Общинския съвет на БСП в града. Срещата ще се проведе на 2  април от 17.30 часа в залата на Община Първомай.

 „И тъй като пушилката на приказката за наивници, наречена „преход” все пак бавно започва да се сляга, сред отровните й миазми мержелеят видимо сивите очертания на един нов свят, в който мнозина започват инстинктивно да усещат, че са предопределени да бъдат в основата, а не на върха на хранителната верига. Оттам трескавото мятане и безразборното търсене на изход: „искаме нови избори, нов парламент, друго правителство, намаляване на депутатите, увеличаване на „граждански” контрол; да ги заменим с „народа”; да сменим тази избирателна система с онази, този с онзи, да отменим парламентаризма, да го заменим с пряка демокрация; партиите са негодни, да ги заменим с „личности”; трябва да се смени „системата”, не знаем с коя, но трябва; не ви признаваме „прехода”, искаме друг „преход”, пише проф. Иво Христов в книгата си „Пред несъстоялото се българско общество”.  
Късно ли е и затворени ли са шлюзовете на историята? Отговорите на тези и още въпроси на срещата лично от проф. Иво Христов в понеделник.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    #критик
    2 -1
    21:48, 30 мар 2018
    Като изключимфакта, че това е партийно обвързано мероприятие, ви препоръчвам да посетите. Професор Христов е изключително интересен и ерудиран лектор и събеседник!
  • 2
    Со
    Сократ
    0 0
    18:17, 2 апр 2018
    Е и какво от това, че си говорим очевадни истини? Едно голямо нищо! За 30 г се наслушахме на разни месии и пророци ,умните и можещите се отказаха да спасяват България ,защото тя се напълни с крадци и мошеници отгоре до долу за които даже законите не значат нищо! Какво само да си приказваме празни приказки като и тези, които организират тази среща на местно ниво са същите. Най-добре дигайте гълъбите от тук и да останат само патладжаните за избиратели!

Още новини

Последни новини