От х:

Днес в x:

711 деца от началните класове решаваха задачи в областния кръг на "Европейско Кенгуру"

711 деца от първи до четвърти клас решаваха задачи днес на Областния кръг от тазгодишното състезание "Европейско Кенгуру" в Хасково. Учениците от начален курс започнаха да пишат в 11 часа, разпределени по класове в сградата на училище „Иван Рилски”.

Малките математици имаха 90 минути, за да решат общо 26 задачи, като последните две са бонус и с повишена трудност, за да се разграничат тези от участниците с еднакъв краен резултата. Максималният брой точки е 100.

За първи път най-малките ученици, тези, които са в първи клас, решаваха на това състезание задачи, чиито условия бяха зададени с текст. Явилите са на предходната надпревара па математика -Коледното математическо състезание, което се проведепрез декември, все още не можеха да четата по това време и затова условията на задачите им бяха единствено картинни.

Текстът в задачите вероятно беше и причината на „Европейско кенгуру” първокласниците да са сред тези, които най-вече използваха цялото време за решаване от час и половина.

По-големите ученици от пети  до 11 клас залегнаха над условията на заданията в другото, определено за „гнездо” училище- „Шандор Петьофи”.

Тази година Областният и Националният кръг на състезанието се провеждат от МОН. Участието е без такса. Резултатите от регионалното ще бъдет обавени следващата седмица, а отговорите на задачите след 14-ти април, тъй като все още внякои от държавите не са проведени състезанията от този етап.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ke
    kenguru
    11 -1
    14:11, 17 мар 2018
    автора на статията май още не е отрезнял от снощи
  • 2
    Чи
    Читател
    5 0
    14:31, 17 мар 2018
    Учениците след седми клас къде се трудиха?
  • 3
    Дж
    Джендър Пендов
    7 -2
    17:01, 17 мар 2018
    „Европейско кенгуру” ми прилича на нещо като ДЖЕНДЪР. Хем кенгуру, хем европейско. Хем мъж , хем жена.
Последни новини