От х:

Днес в x:

Съдът отмени парите за спорт и култура

Хасковският административен съд отмени Решението на Общинския съвет в Хасково от 13.11.2017г., с което бяха отпуснати допълнителни финансови средства за спортни клубове и институти, свързани с културата и изкуството в общината. Съдът бе сезиран от кмета Добри Беливанов.

В съдебния акт се посочва, че оспореното решение е прието без същото да има мотиви, което съставлява отменително основание по Административно-процесуалния кодекс. Осен това според съда не става ясно кое е наложило приемането на предложеното изменение на общинския бюджет от 150 000 лв. на 181 000 лева, което се прави с оспореното решение, без да бъде изразена позиция какви ще бъдат последиците от това за общинския бюджет. Отделно от това, в Решение №568 приетата корекция е в размер на 176 000 лева, като в тази връзка, както съветниците от ГЕРБ, внесли докладната записка за изменение на общинския бюджет, така и съветниците в постоянните комисии, разгледали исканото изменение, не са били наясно каква в действителност е необходимата сума за подпомагане на спортните клубове на територията на община Хасково и културните институти.

Според съда е нарушена и процедурата за изменение на общинския бюджет, тъй като решението е прието без публично обсъждане - чрез обявяване на проекта на интернет страницата на общината и в местните средства за масово осведомяване поне 7 дни преди датата, определена за провеждане на обсъждането. Неспазването на това изискване е съществено нарушение и засяга основни принципи в управлението на публичните средства, поради което и само на това основание решението на местния парламент подлежи на отмяна, се казва още в мотивите на съдебното решение.

По отношение на това дали атакуваното решение е прието чрез поименно гласуване или не, съдът приема, че вотът на всеки един общински съветник е отразен „поименно“, независимо от това дали председателят на общинския съвет, при гласуването е посочил, че решението следва да бъде прието чрез „поименно“ гласуване.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ре
    Реалист
    49 -15
    18:27, 14 мар 2018
    А като им обясняваше кмета, че решението им не го бива изляха всичката жлъч срещу него: не обичал спорта децата и тн. Човека просто си спазвал закона! За разлика от съветниците
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    38 -20
    18:44, 14 мар 2018
    Ей ,хасковлии,старецът Добри ще покаже на всички как се ритат ГЕРБерски задници.Да се засрамим и да направиме същото!!!
  • 3
    Браво Беливанов ! Колко дариха гербажиите за храм Св.Иван Рилски кв.Орфей !
    Половината са нестандартни наклонности, ДРУГАТА ПОЛОВИНА съмнителни!
  • 4
    Ба
    Бай ПЕТЪР- ЗАЛГАТА
    34 -7
    20:02, 14 мар 2018
    За тая църква гербаджиите хващаха шарани продавайки тухли които да се вградят Не видяхме дзелянчо захариева полихрона шалапаткин антон колко тухли купиха а нас ни агитираха абдалите му с абдали
  • 5
    Ге
    гербаджийски гол шаран
    30 -8
    20:36, 14 мар 2018
    АААА забрави най- най - великата тухлопродавачка - дейпутатката без изказване във Великото Народно събрание .. Ангелова. То не бяха фести, то не бяха фиртове, снимки в близък план, в далечен план ! И така какво стана тя с Божият храм в кв. Орфей ? Нищо! Като делата им нищо! Само смешни муцуни и каваци.
  • 6
    Ян
    янко митев
    11 -5
    09:17, 15 мар 2018
    Що така бе **********?
  • 7
    Ха
    Хасковлията
    12 -5
    10:49, 15 мар 2018
    И кво правим сега?
    Нека всички ГЕРБ-ДЖЕНДЪРИ, да излязат със декларация - Ние не ставаме за нищо!!!(освен за кражби)
    Имам усещането, че се борят сами със себе си. С дясната ръка, си бият шамари по лявата буза!
    Ама то е така - Кмета не им дава да крадат, и го плюят!
Последни новини