От х:

Днес в x:

DJ Педро коленичи пред хасковлийката, намерила изгубените му 10 000 лева

    Суматохата, която настана след намирането на около 10 000 лева на алея в Кенана, завърши благоприятно. Хилядарките, поставени в прозрачен найлонов плик, бяха открити от хасковлийката Дора Мутафова. В неделя по обяд тя и нейна приятелка излезли на разходка из парка. Стигайки до заведение край отбивката за животните, Дора забелязала плика с парите на земята. Взела го и още в първия момент разбрала, че вътре има голяма сума пари. Започнала да се оглежда дали собственикът им не е наблизо. Забелязала момче, което разтревожено говорело по телефона, държейки се за главата. Наближила се до него, за да дочуе разговора, той обаче бил в съвсем друга връзка. След това отишла до близкото заведение и разговаряла с управителя, за да ги преброят в негово присъствие. По-късно ги занесла в полицията. Междувременно публикувала и съобщение за намерена сума пари в социалната мрежа и мълвата се разпространила мигновено. Тя самата е наясно какво е да загубиш пари и ценности, защото преди време жилището ѝ било ограбено и трябвало да започне бизнеса си наново, защото ѝ задигнали множество документи.

    Оказа се, че парите са на хасковлията Петър Каракостов – DJ Педро. Паднали му от джоба на якето, докато бил на разходка с приятелката си в Кенана. Сумата била предназначена за вноски за застраховки живот за него и децата му. Носил ги два дни в себе си за по-голяма сигурност, тъй като не искал да ги оставя в жилището си или още по-малко в колата, която паркирал в началото на парка. По пътя към „Сивата вода“ обаче усетил, че пликът с парите липсва. На бегом тръгнал по обратния път до колата си, обходил на няколко пъти маршрута, но без резултат. В един момент се примирил, че няма да си получи парите. За да успокои нервите от напрежението, решили с приятелката си да седнат в заведение да хапнат, тъй като вече премалели от глад. Междувременно обаче публикувал съобщение в социалната мрежа, че в слънчевия неделен ден някой се е облагодетелствал финансово за негова сметка. Малко след това започнали обаждания и съобщения от близки и познати, които му препращали линкове от медии за намерена голяма сума пари в Хасково. Изпратили му и линк от поста във фейсбук страницата на Дора Мутафова и с това дошло просветлението, че каузата не е изгубена и парите ще бъдат върнати. Оказа се, че двамата хасковлии от години се познават в реалния живот и DJ-ят позвънил на Дора около 16: 30 часа вчера и ѝ обяснил цялата случка. Днес той сърдечно ѝ благодари и коленичи пред нея за благородния ѝ жест. Последваха прегръдки и благодарности.

    „Малко хора биха постъпили като нея. Ако беше някой друг, особено по-млад човек, можеше да ги прибере за себе си“, коментира DJ Педро. Дора пък обясни, че дори и за миг не си е помислила да ги вземе за себе си. „Така съм възпитана, така възпитавам и дъщеря ми“, категорично заяви хасковлийката, която е преводач. Именно първо на нея казала, че е открила много пари. „Първите ѝ думи бяха: Отивам и ги връщам, защото човекът вероятно има деца и както аз не искам никой да яде от твоя хляб, така и ти не искам да ядеш от нечий друг“, разказа 22-годишната дъщеря Елиф Емилова, която вчера и днес получила множество поздравления за постъпката на майка ѝ. Много от нейните приятели обаче коментирали, че майка ѝ е „луда“, че е върнала парите.

    Безкрайни са благодарностите на Педро към Дора Мутафова. „Ти си човек за подражание, ти си най-големия пример“, развълнувано заяви DJ Педро. Той обаче все още не си е получил сумата, тъй като ще трябва да докаже пред полицията, че парите са негови. Убеден в думите си, дисководещият предложил да му се вземат отпечатъци и да се сравнят с тези по банкнотите за сравнение. Той заяви, че след приключване на процедурите, благодарностите ще продължат.

    „В тази история има поука. Аз съм лошия пример, защото нося такава сума пари в себе си. Тя е добрият. Ако някой трябва да се поучи, то трябва да е от нея“, заключи DJ Педро.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (33)

    • 1
      Ми
      Митев
      60 -7
      14:40, 12 мар 2018
      Той има отпечатъци от преди 30г.С Дора се познават от дискотеките.РЕКЛАМА.
    • 2
      По
      Потребител.
      61 -11
      14:48, 12 мар 2018
      Интересна сума за "джобни" пари. :)
    • 3
      За
      засегнат
      60 -17
      14:55, 12 мар 2018
      НАП дали четат тук ? :D
      г-н Педро декларация по чл.50 подадохте ли? Хайде сега да подадете нова коригираща :D
    • 4
      Ни
      НикМик
      69 -15
      15:02, 12 мар 2018
      Да няма 50 деца тоя диджей, че вноските за за застраховка живот на него и децата са 10 000лв? Нещо не разбирам.
    • 5
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 6
      Ан
      Антон
      54 -5
      15:37, 12 мар 2018
      Толкова пари за вноски за застраховка ....малко намирисва. Явно ди джея е измислил няква причина да има толкова пари в последния момент. Аз никога не бих държал в джоба си няколко дни 10 000 лв. Никога! С толкова пари винаги се разплащам с банкова карта .....
    • 7
      Ма
      Мая
      17 -16
      16:44, 12 мар 2018
      Аз пък мислех ,че парите ги е загубил Зурлю Мавритански когато е отивал за закуска.Все пак това са добри пари за него.g
    • 8
      Ке
      Кенанския Маймун
      27 -6
      16:47, 12 мар 2018
      Да не ви пука -
      Пускате на Гугъл Карти - сателитната снимка на Спахиево и гледате как Дървената мафия е отрязала гората на квадрати на квадрати - УЖАС ! ... А Тъпите Милиционери ги пазят да не се потят
      .... И сетне в същите тия квадрати се сее канабис
    • 9
      Чи
      читателка
      27 -20
      17:08, 12 мар 2018
      Нещо понамирисва тази работа,десет хиляди не са чак толкова много че да те е страх да си ги оставиш в къщи и да ги разнасяш в джоба
    • 10
      Чо
      Чобанина
      34 -6
      17:09, 12 мар 2018
      Браво Дора, дано има повече съвестни граждани като нея, гордея се с постъпката на съгражданката ми , това е един честен човек, достоен за подражание !
    • 11
      Бр
      браво
      50 -4
      17:26, 12 мар 2018
      Тази Дора е наистина много готина. Преди години бях на екскурзия с нея в Турция, и се уверих как иска да помогне на всеки с превод и каквото може, на пълно непознати като мен хора. Нека бъде жива и здрава тя и всички скъпи за нея хора!
    • 12
      Гр
      Гражданин
      45 -11
      18:22, 12 мар 2018
      Хора вие нормални ли сте, 10 000 не са малко,но не са и много пари! Какво ви намирисва? Под вола теле търсите ,какво ви интересуват подробностите за парите му,на вас ли отчет да дава? Човешката простотия край няма :)
    • 13
      Ив
      Иван
      26 -17
      19:25, 12 мар 2018
      Защо сте толкова злобни хора?Боклуци сте от класа !
      • Цъ
        ЦЪФ
        24 -8
        20:13, 12 мар 2018
        Иване защото живеем в БУЛГАРИЯ ,,,, манталитет братко, БРАВО КАКО ДОРЧЕ за пример си. нека онези изроди телефонните измамници да се замислят и да взимат поука от Дорчето
    • 14
      Пе
      Петър
      46 -2
      20:04, 12 мар 2018
      Тоя стигнат бастун извади голям късмет че е случил на човек
    • 15
      Га
      Гафла
      38 -9
      20:40, 12 мар 2018
      Педро да си върнеш вафлите, маймуно не се прави
      • Me
        meofo
        8 -3
        14:51, 13 мар 2018
        между другото педро от едно време си краде
        неискам да го излагам още тъй като достатъчно се е изложил
    • 16
      Ал
      Али
      18 -1
      09:23, 13 мар 2018
      Когато вършиш дъбро ти се връща добро,когато даваш искрена усмивка ти се връща същото,когато....абе ще го разберете...
      Баба Ванга е казвала-хората на края ще разберат ,че няма накъде и ще си помагат и вършат добро един на друг.....
      Не забравяйте ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА
    • 17
      Ке
      Кехайов
      14 -2
      09:47, 13 мар 2018
      Браво на госпожата ясен пример че все още има хора с чисти сърца.Нека сме хора нека се ценим.
    • 18
      00
      001
      14 -7
      10:53, 13 мар 2018
      Евтина реклама!!!!!!!!!!!!!
      • Ко
        Кон с аспирация
        4 -1
        13:08, 14 мар 2018
        Да, скалъпено звучи още на първо четене. И носил 10 хил в плик, па му паднали.Т'ва да се 2 лева да паднат като си вадиш телефона бе?! 10хил. ще тупнат доста звучно падайки. Той този, ако толкова го е страх да ги остави вкъщи или да ги внесе на дебит, ще ги сложи в плик и ще си ги натъпче в дупарата.
        Другото е колко тъп псевдоним има. Как може да сесе кръстиш ПЕДРО. (ако не си хомо или малоумен) 100% е чалга DJ тоя бастун.
    • 19
      Ме
      Мегре
      16 -4
      10:55, 13 мар 2018
      1-во - Кой ще ходи на Кенана с толкова пари в джоба?
      2-ро - Торбата с парите е с достатъчна тежест са за да разбереш, че са паднали и да се обърнеш да я вдигнеш веднага щом тя изпадне. Всеки би усетил дори и да ги носи в отделен сак, а още повече при липсата на обем ако е в джоб на връхно яке.
      3-то - Вероятността човек да не върне такава сума намерени пари е по-голяма в случая.
      4-то - Тук има коментари на хора, които изглеждат подозрително повлияни от някакви обстоятелства и то от хора, които се разкриват.
      5-то - Съдейки по личния разказ по медиите на лицето 'изгубило' парите е, че хората го виждали как бягал и обикалял парка в търсене, няколко пъти. Съмнително е, че не ги намерил веднага спомняйки си от къде е минал и при положение, че е било същия ден и същото място. Човек би си спомнил от къде е минал и би се върнал да проходи същия път намирайки ги.
      6-то - Имало е други хора в парка и хипотетично са можели да ги намерят първи.
      7-мо - Субективно е да се съди, но има вероятност да се познава с лицето, върнало парите в полицията.

      Край.
      • 00
        001
        7 0
        13:58, 13 мар 2018
        Познават се от доста време пише го в статията!!!!!!!!
    • 20
      Си
      Сиси_1520940361
      12 -2
      13:26, 13 мар 2018
      Този Педро го гледах на запис как краде вафли от фитнеса,в който е тренирал.Голяма излагация!8
      • Me
        meofo
        9 -2
        14:55, 13 мар 2018
        той и други работи краде
    • 21
      Ме
      Мегре
      2 -5
      14:59, 13 мар 2018
      Моето заключение е, че парите въобще не са били на Кенана. Възможно е, жената да не е била там също. Само мъжа, за да има свидетели, че е бил там.
    • 22
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 23
      Ше
      Шерлок Холмс
      3 -4
      16:56, 14 мар 2018
      Четейки горните нелепи и определено злобни коментари дараци ми Уотсън,без помощта на дедуктивния метод,установих че дебилите в Хасково са определено над 80% нормално за страната!
      • Ха
        хахахаха
        1 0
        17:52, 14 мар 2018
        обожавам статистики
    • 24
      Ше
      шерлок педров
      3 -1
      19:18, 14 мар 2018
      може би хасковлий са злобни и дебилни,но не крадат вафли като мишоци
    • 25
      Еж
      ЕЖКО- БЕЖКО
      5 -1
      20:40, 14 мар 2018
      Лрочетох изнесеното и коментариите и си казах голям български купон и да се смееш и да плачеш но това са частот екстрите на демокрацията и евроатлантическите ценности ха наздраве
    • 26
      Не
      НЕ МИ ЧЕТИ ИМЕТО ...
      0 0
      22:52, 6 апр 2018
      Аз ако съм ще си ги взема парите и ще отида на почивка някъде или ще направя нещо друго с тези пари ...
    • 27
      Ди
      Диджейя
      0 0
      15:43, 8 ное 2023
      Само гаден скункс със име педро може да си направи такава реклама
    Последни новини