От х:

Днес в x:

-4 °C

Шест признака, че оправдаваш лошото държание на своя мъж

Понякога изглежда, че мъжът и жената са заедно, но дали са щастливи и имат общо бъдеще е под въпрос. Дори не е важно дали сте се събрали, или просто се срещате, стигнали ли сте до брак или не. Психологът Елена Косева посочва признаците, които със сигурност показват, че отношенията са безперспективни:

1. Той е много зает. Със себе си

Добър е в много отношения, затова си го обикнала. Спортен или перспективен, държи се добре в компания, или всичко наведнъж.

Сам ти го напомня, за да разбереш каква си късметлийка. И още как, такъв мъж не е грях да се хвали. Но кога ти е отвърнал със същото? Твоите успехи остват винаги в сянка. 

Можеш дълго да му намираш оправдание, че увереността и умението да презентираш себе си са особено важни в наше време. А ти и така си знаеш, че си от класа, умна, красива...

Все пак тези отношения летят на едно крило  Ти обичаш само него, и той също само себе си. Когато все пак някой ден поискаш взаимност и внимание, ще се наложи да ги търсиш другаде.

2. Той нищо не ти е длъжен

Надяваш се, че това е засега? Може и още да не сте женени, затова да не се свърта. Или рита футбол, или е на риба с приятели. Той се занимава с това, което му харесва, и ти сякаш също - правиш вечеря, грижиш се за къщата. Не каза ли, че обичаш да правиш всичко това?

Не те посреща след работа "защото е тъмно", това са глупости. Не можеш ли да си вземеш фенерче и газов флакон, в крайна сметка?  Но ето какво трябва да ти светне:

Никой печат не увеличава желанието на партньора да се грижи, ако то е липсвало поначало. Напротив, след като се разпишат в гражданското, някои мъже си мислят, че са свършили главното - оженили са се. И повече нямат никакъв дълг пред жената.

3. Старателно се прикрива

Не сте тийнеджъри, че да се криете от всички, но той не бърза да те запознае с родителите си. Трябва му време да огледа ситуацията. Може нещо да не е наред със зрението, ако оглежда вече няколко години. 

Познаваш приятелите му, теоретично. Няма лошо, изглежда умее да отделя личния си живот от социалния. Това не вреди на отношенията -  внимателен е, винаги пристига навреме, не забравя да прави подаръци, и страстта не ви е напуснала.

И все пак, продължителният бонбонено-букетен период е лош знак. Всичко си има своето време, отношенията също имат свой ритъм и развитие. Партньорът ти може просто не иска да продължи по-нататък. Не му трябва семейство. Случва се. Може би вече си има едно? Прощавай...

4  Винаги си една такава

Всичко правиш не така, глупавата ти. Разказваш глупав виц пред хората, срамота. Закъсняваш за среща - обясни и се извини. Искаш още пица? Помисли за фигурата си...

Стоп! Наистина ли смяташ, че той е прав? По този начин се грижи за тебе, иска да те направи по-добра? Стига, де. В здравите връзки зрели жени се случва да изтърсят какво ли не пред хората, ядат торта със супена лъжица, и? Нищо. Те са прекрасни.

Защото обектът на любовта му винаги предизвиква у мъжа възхищение в съвсем нормални ситуации и желание да се притече на помощ - в стресови. Но някой явно се самоутвърждава за твоя сметка, не те обича. Макар че, може и да предложи брак, току вижо излезе от тебе  нещ все пак.

Само пробвай да вдигнеш глава, да прекъснеш потока забележки - и край на отношенията. Ще тръгне да търси любовта. Или нова жертва.

5. Винаги ти му звъниш първа

Звънкаш му - срещате се, прекарвате си добре. Пак му звъннеш -  излизате на бар. След седмица пак, и после става пак така. Не те ли смущава, че за няколко месеца нито веднъж не ти е писал и един SMS първи, не е звъннал да попита как върви деня ти?

Но той искрено се радва да се видите. Ти си готина, не на всеки му върви да има такава активна приятелка, готова и за интимна близост. Излиза, че той не лъже, не иска и не обещава повече, взема, каквото му се предлага, а ти си мислиш, че сте заедно.

Сигурно и той си има някакви планове за семейство. Но на тази, която искрено ще обикне. ще се скъса да ѝ звъни, ще се затъжва, ще виси пред вратата ѝ. Той няма да го крие от тебе, честен е.  Ще дочакаш ли този момент, ти решаваш. 

6. Ти също не си ангел

Не само мъжът може да не е точният, и жената може да живее с влюбен в нея мъж, без да отговаря на чувствата му, само защото така трупа точки пред приятелките си. Да смята, че като се е омъжила, вече е направила всичко за половинката си.  Да има роман, без да се кани да приключи с предишната си връзка с надеждния, но нелюбим мъж.

Или да приема ухаживането само защото наоколо няма никой по-подходящ.  Така е удобно, някак си така се получава, това е също начин да се живее, ... има много подобни оправдания. 

Какъв е смисълът? Ако в отношенията има поне един признак на нелюбов, няма значение от коя страна, то и двамата си губят времето и се мамят. Съвсем напразно е да се изяснява кой е започнал първи и кой какво е забелязал.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини