От х:

Днес в x:

Шест признака, че оправдаваш лошото държание на своя мъж

Понякога изглежда, че мъжът и жената са заедно, но дали са щастливи и имат общо бъдеще е под въпрос. Дори не е важно дали сте се събрали, или просто се срещате, стигнали ли сте до брак или не. Психологът Елена Косева посочва признаците, които със сигурност показват, че отношенията са безперспективни:

1. Той е много зает. Със себе си

Добър е в много отношения, затова си го обикнала. Спортен или перспективен, държи се добре в компания, или всичко наведнъж.

Сам ти го напомня, за да разбереш каква си късметлийка. И още как, такъв мъж не е грях да се хвали. Но кога ти е отвърнал със същото? Твоите успехи остват винаги в сянка. 

Можеш дълго да му намираш оправдание, че увереността и умението да презентираш себе си са особено важни в наше време. А ти и така си знаеш, че си от класа, умна, красива...

Все пак тези отношения летят на едно крило  Ти обичаш само него, и той също само себе си. Когато все пак някой ден поискаш взаимност и внимание, ще се наложи да ги търсиш другаде.

2. Той нищо не ти е длъжен

Надяваш се, че това е засега? Може и още да не сте женени, затова да не се свърта. Или рита футбол, или е на риба с приятели. Той се занимава с това, което му харесва, и ти сякаш също - правиш вечеря, грижиш се за къщата. Не каза ли, че обичаш да правиш всичко това?

Не те посреща след работа "защото е тъмно", това са глупости. Не можеш ли да си вземеш фенерче и газов флакон, в крайна сметка?  Но ето какво трябва да ти светне:

Никой печат не увеличава желанието на партньора да се грижи, ако то е липсвало поначало. Напротив, след като се разпишат в гражданското, някои мъже си мислят, че са свършили главното - оженили са се. И повече нямат никакъв дълг пред жената.

3. Старателно се прикрива

Не сте тийнеджъри, че да се криете от всички, но той не бърза да те запознае с родителите си. Трябва му време да огледа ситуацията. Може нещо да не е наред със зрението, ако оглежда вече няколко години. 

Познаваш приятелите му, теоретично. Няма лошо, изглежда умее да отделя личния си живот от социалния. Това не вреди на отношенията -  внимателен е, винаги пристига навреме, не забравя да прави подаръци, и страстта не ви е напуснала.

И все пак, продължителният бонбонено-букетен период е лош знак. Всичко си има своето време, отношенията също имат свой ритъм и развитие. Партньорът ти може просто не иска да продължи по-нататък. Не му трябва семейство. Случва се. Може би вече си има едно? Прощавай...

4  Винаги си една такава

Всичко правиш не така, глупавата ти. Разказваш глупав виц пред хората, срамота. Закъсняваш за среща - обясни и се извини. Искаш още пица? Помисли за фигурата си...

Стоп! Наистина ли смяташ, че той е прав? По този начин се грижи за тебе, иска да те направи по-добра? Стига, де. В здравите връзки зрели жени се случва да изтърсят какво ли не пред хората, ядат торта със супена лъжица, и? Нищо. Те са прекрасни.

Защото обектът на любовта му винаги предизвиква у мъжа възхищение в съвсем нормални ситуации и желание да се притече на помощ - в стресови. Но някой явно се самоутвърждава за твоя сметка, не те обича. Макар че, може и да предложи брак, току вижо излезе от тебе  нещ все пак.

Само пробвай да вдигнеш глава, да прекъснеш потока забележки - и край на отношенията. Ще тръгне да търси любовта. Или нова жертва.

5. Винаги ти му звъниш първа

Звънкаш му - срещате се, прекарвате си добре. Пак му звъннеш -  излизате на бар. След седмица пак, и после става пак така. Не те ли смущава, че за няколко месеца нито веднъж не ти е писал и един SMS първи, не е звъннал да попита как върви деня ти?

Но той искрено се радва да се видите. Ти си готина, не на всеки му върви да има такава активна приятелка, готова и за интимна близост. Излиза, че той не лъже, не иска и не обещава повече, взема, каквото му се предлага, а ти си мислиш, че сте заедно.

Сигурно и той си има някакви планове за семейство. Но на тази, която искрено ще обикне. ще се скъса да ѝ звъни, ще се затъжва, ще виси пред вратата ѝ. Той няма да го крие от тебе, честен е.  Ще дочакаш ли този момент, ти решаваш. 

6. Ти също не си ангел

Не само мъжът може да не е точният, и жената може да живее с влюбен в нея мъж, без да отговаря на чувствата му, само защото така трупа точки пред приятелките си. Да смята, че като се е омъжила, вече е направила всичко за половинката си.  Да има роман, без да се кани да приключи с предишната си връзка с надеждния, но нелюбим мъж.

Или да приема ухаживането само защото наоколо няма никой по-подходящ.  Така е удобно, някак си така се получава, това е също начин да се живее, ... има много подобни оправдания. 

Какъв е смисълът? Ако в отношенията има поне един признак на нелюбов, няма значение от коя страна, то и двамата си губят времето и се мамят. Съвсем напразно е да се изяснява кой е започнал първи и кой какво е забелязал.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
07 юни 2020
Последни новини