От х:

Днес в x:

Инвалид отвлечен от Белия заради къща в Стамболийски

58-годишният отвлечен мъж, за когото Haskovo.net писа по-рано днес, се нарича Руси Русев и е инвалид (на малката снимка по-долу). Той бил похитен от трима души и държан два дни в село Оброчище, община Гълъбово. За тартор на групата от полицията сочат 35-годишния А. Б., който е направил самопризнания пред криминалистите

Жители на Стамболийски разпознаха зад инициалите Антон Божиков, по прякор Белия. Той е от хасковското село Криво поле, но имал стадо овце край Стамболийски. Хора от селото често го виждали да минава с колата си.



По информацията от полицията тарторът на групата, похитила 58-годишния инвалид, е с богато криминално досие – от кражби, побоища и хулиганство до сводничество.

По информация от разследващите дни преди отвличането Руси Русев, с прякор Руския, който имал слабост към алкохола, бил подведен да подпише договор за покупко продажба на къщата си в Стамболийски. Сделката била изповядана при хасковски нотариус, чието име от полицията пазят в тайна заради разследването. По документи къщата била продадена за 12 000 лв. Руския обаче твърди в жалба до полицията,че не е получил нито лев. Според криминалистите той бил отвлечен, за да бъде отстранен от вече прехвърления нотариално имот.

По данни на жители на Стамболийски поради близостта си до областния град имотите в селото вървят по трийсетина лева квадратния метър. Имотът на Руския е около 3 декара, или по средни пазарни цени той струва към 90 000 лева, пресметнаха селяните.

Инвалидът от Стамболово изчезнал в сряда миналата седмица. В четвъртък и петък хора от селото, както и 30-тина полицаи го издирвали в околността, макар че Руския е трудноподвижен и ходи с патерици. В събота сутринта полицаито го открили по сигнал в безпомощно състояние пред стопанска постройка в селото. Бил е мъртво пиян.

Тримата похитители са задържани в ареста. По думите на комисар Атанас Ненков и за тримата ще се иска мярка "задържане под стража". Това вероятно ще стане утре.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини