От х:

Днес в x:

Държавната администрация хем расте, хем богатее. Преглед на печата

24 часа

Нови заплати - за президента 11 044 лв.

Рекордът принадлежи на държавния глава. Неговата заплата се получава, като се удвои депутатската. Досега основата му беше 6486 лв., но според новите данни на НСИ трябва да стане 7080 лв. месечно.

Президентът взема и по 1,6% за всяка прослужена година отгоре, а Румен Радев има 35 години стаж в армията, т.е. трябва да получава още 56% отгоре. Това прави общо 11 044 лв. месечно. В началото на мандата му заплатата му заедно с класовете беше 9285 лв., или само за около една година тя е нараснала с почти 2000 лв., което прави над 20%.

Труд

Летим директно от София до Пекин

"Работим за директна авиолиния София - Пекин", съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя уточни, че има работна група, която разработва този проект.

Монитор

Стълпотворение в Байлово, млади и стари прииждат, за да отдадат почит пред дядо Добри

Цяла нощ ще продължи поклонението пред тленните останки на дядо Добри. Той ни напусна преди няколко часа на 103 години, след кратко боледуване. Поклонението е в църквата в село Байлово, където и към момента продължават да се тълпят млади и по-възрастни, за да отдадат почит пред Живия светец или Благодетеля от Байлово, както бе наричан приживе дядо Добри. Погребението му ще е утре..

Стандарт

ВМРО настоява пред КС за "легитимен превод" на Истанбулската конвенция

ВМРО настоява Конституционният съд да даде ход на делото за Истанбулската конвенция едва след като бъде направен легитимен превод на документа.

От движението припомниха в декларация, че именно несъстоятелността на българския превод беше използвана като мотив в основната битка на поддръжниците на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Сега

Държавната администрация хем расте, хем богатее

Въпреки клетвите на управляващите, че с ударни стъпки вървят към електронно правителство, което ще доведе до съкращения на чиновниците, държавната администрация не само не намалява, а е успяла да се увеличи до 112 865 души на трудов и служебен договор. Това показват данни на НСИ за наетите лица в сектор "Държавно управление" в края на декември 2017 г. В сравнение с края на януари същата година увеличението е с 2287 бройки. Увеличава се и средната заплата на чиновниците - от 1135 лв. през последното тримесечие на 2016 г. на 1219 лв. в края на м.г., което е 7.4% ръст.

Капитал дейли

Новата битка за лифтовете и пистите

Депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти" внесоха законопроект за промени в закона за горите, който да разреши някои от проблемите на ски курортите в страната. Текстът предлага да се учредява право на строеж в горските територии без промяна на предназначението на земите, когато се отнася за "ски писти, станции и стълбове на лифтове и влекове, включително за нуждите на основен ремонт и реконструкция на съществуващите такива".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Катя
    10 0
    08:37, 14 фев 2018
    Хаха, каква е тая измислена "средна заплата" - долна стъкмистика за Свинетка наглата! Работя като държавен служител не в София и нетната ми заплата е 570 лв...
Последни новини