От х:

Днес в x:

Хасковлии смятат, че личните им данни не са добре защитени

Мнозинството от хората, участвали в анкетата на Haskovo.net по темата за защитата на личните данни, смятат, че са уязвими.

От 215 души, които са се включили в допитването, 209 или 96,8 % смятат, че ЕГН-тата, например се виждат навсякъде в Мрежата. Това означава, че хората не са спокойни за защитата си.

Само седем от гласувалите смятат, че законите са строги и не са необходими други освен сега съществуващите мерки.

Съвсем скоро обаче в обръщение влиза много по-сериозна защита за личните данни от тази в момента. Тя ще бъде въведена със задействането на Новият Европейски регламент от 25-ти май 2018 година. Целта е да бъдат хармонизирани регулациите, които касаят обработката и съхранението на лични данни в страните от Европейския съюз. Според Европейската комисия въвеждането на единни правила ще спести на бизнеса сумарно около 2,8 млрд. евро от правни разходи. Освен стандартните досега имена, адреси и телефони, под защита ще е вече имейлите и и съобщенията в социалните мрежи или най-общо казано  всяка информация, която позволява дадено физическо лице да бъде идентифицирано пряко или не пряко. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Миро
    5 0
    09:09, 11 фев 2018
    Как да са защитени личните данни на гражданите като като отидеш в банката ти искат ЕГН - то, в енергото същото, в моб. оператор пак и пр. Спират те гранични и други полицаи в некакви лисчета ти записват пак личните дани ЕГН и пр.Законът за защита на личните дани не работи има го на книга и никой не го спазва.
Последни новини