От х:

Днес в x:

Щети за стотици хиляди след бурята във Враца

На близо 700 хил. лв. възлизат щетите от съботната буря във Враца, съобщава Нова. За възстановяване на обществените сгради ще са нужни 500 хил. лв. Щетите по частните имоти пък струват 200 хил. лв.

Предстои комисията, която оглежда щетите, да изготви оценка , за да е възможно кандидатстването за отпускане на помощи.

Кметът на града в събота призова хората да стоят по домовете си заради силния вятър. Трима са били ранени по време на бурята, други са останали без покрив над главата си.

Мъж едва не бил обезглавен от паднала ламарина по време на бурята във Враца в събота. Мъжът бил в безсъзнание, когато пристигнал екип на спешния център в града. След направения преглед медиците установили, че състоянието му е много тежко, което наложило преместването му в софийската клиника. Други двама пострадали от стихията в града са в стабилно състояние, без опасност за живота. Те са нарязани от дебели стъкла на витрини.

Семейства във Враца са останали без покрив заради бурния вятър с пориви до 115 км/ч.. Покривът на дома на Ангел и Вълка Алексиеви бил разрушен, след като изолацията от покрив на съседна сграда е паднала върху техния. Двамата съпрузи са на възраст над 80 години, преди дни са изгубили сина си. Те са изведени временно в общинско жилище, докато къщата им бъде възстановена. Строителна фирма от Враца е обещала да поеме ремонта на къщата на възрастното семейство. В подобно положение се оказали и хората от друга кооперация, чийто покрив е изцяло отнесен от бурния вятър 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини